Akbank Saatlerce Devre Dışı Kaldı

Türkiye’nin en önemli bankalarından bir tanesi olan ve gerek internet, gerekse mobil hizmetleri ile defalarca kez ödül alan Akbank, bugün saatlerce kullanıma resmen kapandı.

Akbank müşterileri, güne kötü bir haber ile başladı. Akbank’tan temin edilen pos makineleri çalışmadı, bankanın internet sitesine erişim kapandı, mobil cihazlardan, ATM’lerden işlem yapılamadı. Yapılan her deneme bir hata verdi.

Sabahın ilk ışıkları ile beraber Akbank’a ait tüm sistemler tam anlamıyla kitlendi. Bankanın hiç bir ürünü saatlerce kullanılamadığı gibi, ATM’ler dahi belirli bir saate kadar çalışmadı.

Mobil şubeye giriş yapamayan kullanıcılar, müşteri hizmetlerini arayarak saatlerce bilgi beklediler. ATM’ler kullanılamadı, şubelerde yer alan bilgisayarlar işlevsiz hale geldi, internet şubeleri girişi kabul etmedi ve dükkanlarda kullanılan POS cihazları herhangi bir ödemeyi kabul etmedi.

Öğlen saatlerinde konu ile ilgili açıklama yapan Akbank yetkilileri, Reuters’a yaptıkları açıklamada banka içerisindeki banka içi sistemlerde kesinti yaşandığını, ilgili personellerin çalışmalarını devam ettirdiklerini ve en kısa süre içerisinde konunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Bankaya yakın kaynaklar, geniş çaplı bir sorun olduğunu ve çözümün uzun süreceğini belirten açıklamalar yapsa da, Akbank sorunu bir kaç saat içerisinde kontrol altına alarak tüm hataları giderdi ve tüm işlemler kaldığı yerden devam etmeye başladı.

İşte işlemlerin normale dönmesi sonrası Akbank’ın twitter hesabından paylaşılan twitler :