ATM Kart Yutunca Ne Yapılır?

Bankamatiklerin kredi kartına el koyması, hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu nedenle sebebini öğrenmeniz, bu durumla karşılaştığınızda size yardımcı olacaktır. Genel olarak bunun iki sebebi vardır. Bunlardan birisi ATM’lerde en yaygın yaşanan teknik arızadır. Bu gibi durumlarda şubeye bağlı bankamatik ise hemen şubeye girip yetkili arkadaşlardan yardım almak gerekir. Eğer şubeye bağlı bankamatik değilse, hızlıca anlaşmalı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak, yardım almanızdır. Eğer yakında teknik ekip varsa onları bölgeye yönlendirecektir. İşlem biraz uzun sürecekse, kredi kartınızı işlem yapmaya kapatıp, yeni kredi kartı çıkarılınca şubenize gönderilecektir.

Bankamatik Neden Kart Yutar?

Bankamatiklerin kredi kartına el koymasında ki, diğer bir neden ise kredi ya da kredi kartı borçlarınızı 90 veya 160 gün içerisinde ödeme yapmadıysanız, yasal takip sürecine girmenizdir. Bu süreç içerisinde kredi kartı kullanımında banka ilk fırsatta karta el koyar. Maalesef bu durumda yapabileceğiniz alternatif bir yol bulunmuyor. Bankayla iletişime geçerek borcunuz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bankamatiklerde Yaşanan Sorunlar

Birçok bankacılık işlemlerini yapmak için, kredi kartı sahipleri anlaşmalı oldukları bankaların bankamatiklerinde istedikleri zaman istedikleri işlemleri yapabiliyor. Fakat teknoloji her zaman kesintisiz hizmet veremiyor. Bu sorun bazen bankamatikle alakalı ya da bankamatiği kullanan müşteriyle alakalı olabiliyor. Anlaşmalı oldukları bankamatikle, genelde yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi bankamatiklerin müşterilerin kredi kartlarını geri vermemesidir. Yani diğer bir tabirle bankamatik kredi kartımı yuttu da denilebilir. Bu durumla karşı karşıya kalan müşteriler, ne yapacağını bilmediği için korkuyla karışık tedirginlik yaşar. Eğer bankamatik bankaya uzak bir yerde ise, genelde müşteriler yardım alamadıkları için anlaşmalı oldukları bankanın müşteri hizmetlerinden yardım ister ya da bilinçsizce kartını bırakıp gider.