ATM Kartımı Yuttu, Ne Yapmalıyım?

Banka hesaplarını sürekli kullanan vatandaşlar genel olarak paralarını ATM’lerden tahsil ederler. Ancak bazı durumlarda banka ATM’leri kartları yutabilmektedir. ATM kartı yuttuğunda ne yapılması gerekir? Detaylar haberimizde…

ATM‘ler eğer kartınızı yuttuysa bunun birden fazla sebebi vardır. Bu sebeplerden biri hesap blokeleridir. Eğer bankaya borcunuz varsa hesaplarınız bloke olur ve banka tarafından hesaplarınızın kullanılması engellenir. Böyle bir durumda yapılacak bir şey olmaz. Bankaya meydana gelen sorundan bahsetseniz de kartınızı geri alamazsınız.

Diğer sebeplerden biri de ATM’lerde meydana gelen arızalardır. Çok sık yaşanmamakla beraber ATM’lerde teknik arızalar oluşur. Eğer teknik arızalardan dolayı kartınız ATM’de kaldıysa, bu durumda banka yetkililerine sorunu anlatmanız gerekmektedir. Eğer banka şubesinin ATM’sini kullandıysanız, o an bankayı hemen arayarak durumu izah ettiğinizde ATM’den banka kartınızın çıkarılması mümkün olabilir. Banka çalışanlarının ATM’nin yuttuğu kartı geri almaları için o kartın sizin adına olması zorunludur. Bankalar, gerekli belgeler ile kontrollerini yapıp, işlemlerini tamamladıktan sonra kartınızı size teslim eder.

Eğer başka birinin, annenizin, kardeşinizin, eşinizin kartını ATM’nin yuttuğu bir durumla karşı karşıya gelirseniz bu durumda yapılacak pek bir şey olmaz. Çünkü ATM’lerin yuttuğu kartlar sadece kart sahiplerine teslim edilmektedir. Bu durumda kartın sahibine haber vermeniz, ona durumu anlatmanız gerekmektedir.

Eğer kartınızı banka şubesinin olmadığı bir yerde ATM’den kullandıysanız ve ATM kartı yuttuysa hemen müşteri hizmetlerini aramanız gerekmektedir. Eğer ATM’de meydana gelen teknik arızlardan dolayı kartınız yutulduysa kartınıza belli bir süreliğine bloke konulur. Daha sonra bankadan kartınızı tekrardan ister ve aktif hale getirebilirsiniz.