ATM Para Yuttu? Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı ya da bankamatik kartı olan herkesin başına ATMnin kartı yutma sorunu muhakkak gelmiştir. Bu durum tüketicilerin başına sık sık gelen bir problemdir. ATM’nin para yutma problemi bireyleri tedirgin etmekte, strese sokmaktadır.

ATM‘lerin para yutma sorunu eğer bankaların açık olduğu zamanlarda gerçekleşmişse çok kolay çözülmektedir. Ancak bankaların kapalı olduğu zamanlar yani hafta sonları, bayram tatili ve benzeri gibi durumlarda vatandaşlar epeyce tedirgin olmaktadır.

ATM Para Yuttu? Ne Yapmalıyım?

ATM para yuttuğu zaman ilk yapmanız gereken ilgili bankanın müşteri hizmetlerini aramak olmalıdır. Müşteri hizmetlerine durumu izah etmeniz gerekmektedir. Kartsız işlemlerde de bunun gibi sorunlar oluşabilmektedir.

Eğer ATM’nin para yutma sorunu bankaların kapalı olduğu bir zamanda gerçekleştiyse kartını geri almanız biraz daha uzun sürecektir. Yine bu durumda müşteri hizmetlerini aramanız, işlem yaptığınız bankadan hangi ATM’de işlem yaptığınıza kadar detaylı bir şekilde bilgi vermeniz gerekmektedir. Bilgilendirmeden sonra müşteri hizmetleri sizin kaydınız almaktadır. ATM’nin bağlı olduğu şubeye sizinle ilgili verilmektedir. Şube ise gerekli işlemleri yapıp, sizinle iletişim haline geçmektedir. Fakat bu işlemler biraz uzun sürebilmektedir.

ATM’nin para yutma sorunu her dönemde her vatandaşın başına gelebilecek bir problemdir. Vatandaşların yaptıkları şikayetler incelemeye alındığında karşımıza kartsız işlem gerçekleştirenlerden hesaplarına para yatıranlara kadar türlü türlü sorunlar ile karşılaşılmaktadır. Böyle durumlarda vatandaşların tıkandıklarından bahsedilmektedir. Ancak bilinmesi gereken önemli bir husus söz konusudur. Bankalar böyle sorunlarda vatandaşları uzun süre bekletebilmektedirler.