ATM Parayı Vermedi, Hesaptan Düştü Sorunu Nasıl Çözülür?

Bankamatik paranızı vermeden hesaptan düştü ise öncelikle size bulunduğunuz yerin tam adını, adresini, kullanmış olduğunuz ATM’nin şube kodunu öğrenmenizi ve tam o anda saatinizin kaçı gösterdiğine bakıp aklınızda tutmanız gerekmektedir. Bunlar sizin çekemediğiniz ama hesabınızdan da çekilmiş olarak görünen paranızı kurtarmanız için gereken ilk araç gereçtir.

Bankamatik şube kodunu daha önce işlem yaptıysanız dekontun genelde sağ üst köşesinde bulabilirsiniz. Eğer elinizde o bankamatiğe ait bir dekont yok ise mutlaka bankamatiğin etrafında birilerinin yaptığı bir işlem kağıdı bulabilirsiniz, bulamadıysanız o zaman bulunduğunuz yerin tam adresini Google Earth yardımıyla tespit etmelisiniz.

Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz?

Elinizde tüm bu bilgiler varsa yapılması gerekenler şöyle; bölgeye en yakın, bankamatikle aynı adı taşıyan bankanın şubesini gitmeniz gerekiyor. Şubede müşteri hizmetlerinden sıra numarası alıyorsunuz. Elinizde bulunan tüm bilgileri müşteri hizmetleri yetkilisi ile paylaşıyorsunuz. Müşteri hizmetleri yetkilisi sizden bir dilekçe alacak, bu dilekçede paranızın iadesi için gereğinin yapılmasını isteyeceksiniz. İletişim bilgilerinizi de verdikten sonra artık 1 hafta süren bir araştırma işlemini beklemeniz gerekecek.

Sonrasında o bir hafta içinde sık sık takip etmenizde fayda var. Banka şubesinin telefonunu alarak işleminizin sonuçlanıp sonuçlanmadığını sormalısınız. Maksimum 1 haftanın sonunda şubeden size dönüş yapıyorlar ve paranızı iade ediyorlar.

Bankamatiklerde yapılan her işlem bankaların merkezlerinden takip edilebiliyor. Arızalı bankamatikler tespit edilebiliyor. Dolayısıyla bu konuda çok endişe etmeye gerek yok.

Şimdiye kadar böyle bir durum söz konusu olmadı ancak olur da size bu sorumluluğu kabul etmeyen bir banka denk gelirse o zaman bilin ki tüm ama tüm yargı ve hukuk yolu açıktır. Kanunlar ve düzen sizden yanadır.