Banka Kredileri Taksit Ertelemesini Nasıl Yapar?

Çektiğiniz krediler başınıza dert olmuş olabilir. Günümüzde genel ihtiyaçların haricinde ayrı olarak hanemize eklenen harcamalar mevcut. Kredi taksitini ödemekte zorlanıyorsanız erteleyebilirsiniz. Ertelemek için borcunuzun olduğu bankaya gidip yüz yüze görüşün. Borçlarınızı ödemekte zorlandığınızı ve yeni bir ödeme planı istediğinizi belirtin. Banka ilk başta bu konuya pek sıcak bakmaz. Bakmasa bile sizin için bir çözüm arayışına girecektir. Size yeni bir ödeme planı verip ödemelerinizin düzenini sağlayabilirsiniz. Yeni ödeme planıyla yine de ödemekte zorlanıyorsanız. Farklı ve yeni bir kredi çekmeyi deneyin.

Yapılandırma Kredisi

Yapılandırma kredisi, bir banka müşterisinin diğer bankaya olan kredi borcunu kapatması için açtığı kredidir. Bankaya yaptığınız başvuru üzerine kabul edilirse. Banka kredi borcunuzun bir kısmını veya tamamını kapayacaktır. Bu sayede borcunuzun yüklü olduğu bankaya olan borcunuz bitecek ve yeni bir ödeme sistemine gireceksiniz. Ödemelerde zorlandığınızı belirttiğinizde yeni açtığınız kredinin vadesini uzatabilirler.

Düzenli Ödemeler İçin

Finansal durumlarınız çok hızlı ise ve kredi işlemleriyle çok uğraşıyorsanız öncelikle kendinize bir strateji yapın. Bu strateji de aylık ödemelerinizi düzene sokabilirsiniz. Örneğin aylık harcamaları azaltabilirsiniz. Aylık olarak market alışverişiniz 200 TL ise bunu yarı yarıya düşürebilirsiniz. Faturalı olarak kullandığınız internet veya telefon kullanımlarını kontörlü olarak kullanmayı deneyin. Kendinize zorlu bir 3 aylık süreç seçin ve bu süreçte kendinizi zorladığınız kadar zorlayın. Tasarrufu en yüksek dereceye çıkartıp kredi ödemelerinizi rahatlatabilirsiniz. Uzun süredir ödeme yaptığınız bankanın gözünde zaman gittikçe müşteri olarak değeriniz artar. Sorunsuz bir şekilde kredi ödemelerini bitirdiğinizde, kredi siciliniz puan olarak yükselir. Bir süre sonra tekrardan kredi ihtiyacı duyduğunuzda bankanıza gidip kredi çekmek istediğinizi belirttiğinizde, size daha yakın bakacaklardır. Çünkü daha önceki ödemelerinizi hiçbir sorun çıkartmadan bitirmiş olursunuz.