Bankaların İnternet Şubeleri Nasıl Kullanılır?

Bankalar mobil bankacılığı ve internet üzerinde birçok hizmet sunduğu gibi internet şubelerinden de hizmetler vermektedir. Bu internet şubelerinin kullanımı gayet basittir ve bir banka şubesinde yapabileceğiniz her işlemi internet bankacılığında da yapabilirsiniz.

Banka internet şubesine girmek için TC numaranızla ya da banka veya kredi kartınızın üzerindeki müşteri numaranızla telefonunuza gönderilen şifre ile birlikte giriş yapabilirsiniz. Her internet şubesinde olduğu gibi finansal durumunuz ve vadeli ya da vadesiz hesabınızdaki finansal durumlarınız ve hangi şubeye aitse oradaki hesap numaranızın yansıtıldığı ekran gösterilir. Burada varlıklarınızı ve borçlarınızı görüntüleyebilir, gelir gider durumunda nakit akışı izleyebilirsiniz. Hesabınıza para yatırıldığı takdirde gelir ve gider sekmesinde bulabilirsiniz. Ayrıca kendinize bir birikim hedefi de ayarlayarak isteğe bağlı olarak düzenli ya da düzensiz şekilde hesabınızda bir birikim yapabilirsiniz. Ek kart ya da altın hesabı oluşturabilir, avans hesaplar için başvuru talebinde de bulabilirsiniz. Güncel hareketlerinizi takip edebilir ve kartın oluşturulduğu döneme kadar gelir ve giderlerinizi takip edebilirsiniz.

Kredi kartı hesaplarınızın takibini ve borç ödemelerinizi yapabilme imkanı da sunan internet şubeleri ayrıca faturalarınızı ödemeniz için de fırsat tanır. Fatura, kredi kartı, teleofon faturası ödeme ya da TL yükleme, vergi ya da SGK ödemeleri, OGS/HGS ödemeleri, senetleriniz gibi ödemelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca iTunes gibi sanal marketler için de kod alabilir ya da hediye olarak birine hediye edebilirsiniz. Para transferleri için havale ve EFT’lerinizi gerçekleştirebilir ve aynı zamanda döviz transferi de yapabilme imkanınız vardır. Anlaşmalı bankalara da mevcut hesabınızdaki parayı döviz olarak aktarabilirsiniz ve mobil bankalarınıza da para gönderme gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz. Yatırım olarak fon, repo, döviz ve altın hesapları oluşturup bunlara hesabınıza para yatırıldığı anda özel hesap açıp talimat verebilir, bono, tahvil ve hisse senedi gibi işlemleri internet bankacılığınız üzerinden takip edebilirsiniz. Çeşitli hesaplarınız için kart yönetimini yapabilir ve sanal kart hesabı da talep edebilirsiniz. Ek olarak kartınızdaki şifre işlemlerini de gerçekleştirebilir ve ek kartlara sahipseniz bunları da yönetme imkanınız mevcuttur.