Bankaların Komisyonuna BDDK El Attı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların müşterilerinden, farklı banka ATM’lerinden yapılan işlemler için gerçekleştirdikleri komisyon kesintisi için sınırlama getirdi.

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Finansal Tüketici İlişkileri Darie Başkanı Ahmet Yılmaz, IMI Conferences tarafından bankaların çağrı merkezlerinde, bankalara yönelik olarak çözümler üretilmesi için düzenlenen konferansta Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan’ın sorularını “Bankacılıkta Güvenlik Tedbirleri ve Finansal Tüketicinin Korunması” başlıklı panelde yayınladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) olarak, bankaların ortak ATM kullanımı sonrasında yaptıkları komisyon kesintilerini abartmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz, bu durumun bankalar için bir gelir kapısı haline geldiğini ifade etti. Bazı bankaların komisyon ücretlerini abartarak 100 Türk Lirası tutarındaki farklı banka ATM’sinden para çekmek işlemi için 10 Türk Lirası’na varan kesintiler yaptığını vurgulayan Yılmaz, BDDK’nın konu hakkında düzenleme getirdiğini ve bu kesintiler için bir üst sınır durumunun ortaya çıkartıldığını ifade etti.

Bankaların yurt içi tasarruflarını artırabilmek adına ATM konusunda yaygınlaştırıcı bir politika izlediğini ifade eden Yılmaz, vatandaşların farklı banka ATM’sinin kullanması, bu durumun hesabın bulunduğu banka için herhangi bir yatırım aracı olmamasına rağmen, kesilen komisyonların 8 ila 10 Türk Lirası seviyesine kadar yükseltildiğini, bu durumun bazı bankalar için gelir kapısı olduğunu ifade etti. BDDK’nın 2017 yılının Aralık ayında hayata geçirdiği düzenlemeyi hatırlatan Yılmaz, artık 100 Türk Lirası tutarındaki bir nakit çekim işlemi için bankaların alabilecekleri komisyon kesintisinin en fazla 2 Türk Lirası 30 Kuruş seviyesinde olacağını, bu rakamın azami rakam olacağını ifade etti.