BDDK Kredi Kartları İle İlgili Bankalara Düzenleme Yaptı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka kartları ve kredi kartları konusunda uygulanan yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı. Yapılacak olan değişiklikler ile ilgili yönetmelik taslağı ise BDDK tarafından bugün yayınlandı.

Yapılacak olan değişiklikler, mevcut olan yönetmelik içerisindeki 18’inci maddenin ikinci fıkrasında olacağı, yayınlanan taslakta belirtildi. Bu değişiklikler ile birlikte kart sahipleri bankalardan talep etmeleri doğrultusunda; kart limiti azaltma, kart iptal ettirme, sözleşme feshetme gibi işlemlerin maksimum 7 gün içerisinde sonuçlanması gerekecek.

Bankalara yönelik yapılan bu düzenleme, bankaların bu tarz talepler için oldukça geç süreler veriyor olması ve işlemleri uzatmasına yönelik bir önlem olarak yorumlanıyor.

Bahsi geçen bu düzenleme ile birlikte kart sahipleri, bankaların şubelerine giderek yaptıkları kart limiti azaltma talebi ve kullandıkları kartın iptaline yönelik taleplerinin, taleplerini şubelere bildirme tarihlerine yönelik, ilgili şube çalışanları tarafından imzalanmış bir belge ya da limit azaltma veya iptal işlemine dair doldurulan form belgesinin bir fotokopisini alma durumunda olacaklar. Bankalar, başvuru gerçekleştiren kişilere, başvurularının alındığı tarihe dair bir belge vermek zorunda olacaklar.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan bu düzenleme sonrasında kart sahipleri artık kredi kartlarını ve banka kartlarını daha rahat kapattırabilecekler. Bu düzenleme ile birlikte kart sahipleri, istedikleri zaman kart limitlerini en geç 7 gün içerisinde gerçekleştirebilecekler. Şube kanalı ile gerçekleştirdikleri başvuruların işleme konulmaması durumunda ise kart sahipleri şubelerden teslim aldıkları belgeler ile bankadan şikayetçi olabilecekler.