Denizbank 2018 İlk Çeyrek Verilini Açıkladı

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Denizbank’ın 2018 yılının ilk çeyrek döneminde aktif büyüklüğünü 169 milyar Türk Lirası’na ulaştırdığını, 606 milyon Türk Lirası tutarında da net kâr elde ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin önde gelen özel bankaları arasında yer alan Denizbank, sahip olduğu aktif büyüklüğü 2018 yılının ilk çeyrek sonuçları ile birlikte 169 milyar Türk Lirası’na ulaştırdı. Banka aynı dönem içerisinde 606 milyon Türk Lirası tutarında da net kâr elde etti. Türkiye genelinde toplamda 751 adet şubeye sahip olan Denizbank’ın 14 binden fazla da çalışanı bulunuyor.

Banka tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bankanın konsolide bazda mevduatını 2018 yılının ilk çeyreği itiariyle 116 milyar Türk Lirası’na, toplam kredilerini de 119 milyar Türk Lirası’na ulaştırdığını, bankanın müşteri sayısının da 11,8 milyon kişiye ulaştığını belirtti.

KOBİ’lere destek olmak amacı ile 2017 yılında hem reel sektör, hem de finans sektörünün kol kola girerek Nefes Projesi’nin hayata geçirdiğini, bu aşamada kamu finansına destek olan tek özel bankanın Denizbank olduğunu belirten Ateş, 2 yıl içerisinde 15 binden fazla KOBİ’ye eriştiklerini, 71 bin ihracatçı firmanın finansal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için de TİM ile 7 farklı bankanın katılımı ile bir protokol imzaladıklarını hatırlattı.

Ateş, açıklamalarında Denizbank’ın tarım sektöründeki 1,1 milyondan fazla müşteriye 12 milyar Türk Lirası’ndan fazla tarım kredisi kullandırdıklarını, tarım kredileri alanında özel bankalar açısından yüzde 41’lik bir Pazar payına sahip olduklarını belirtti.

Aynı zamanda uzun bir dönemdir hayata geçirilmesi için çalışılan Milli Cüzdan projesi için de Denizbank’ın önemli bir oyuncu olduğunu belirten Ateş, Ortak Ödeme Platformu ile kurulan işbirliği sayesinde bankacılık hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinde kolay erişilebilir olması, milli verilerinin Türkiye içinde kalması açısından büyük önem taşıyan projede Denizbank olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.