Deutsche Bank’ın Tercihi Türk Lirası

Deutsche Bank, yaşanan enflasyona rağmen dolar/TL’de kısa pozisyonda kalmasını sürdürdüğünün açıklamasını yaptı.

Son dönemlerde Türk Lirası kapsamında olumlu yönde tavsiyeler veren, Türk Lirası ile ilgili güzel şeyler söyleyen yabancı bankalar arasında da Deutsche Bank’ta bulunuyor. Deutsche Bank, enflasyon son zamanlarda yükselmeye başlasada, dış koşulların etkisi ile birlikte para politikasında meydana gelen sıklık, enflasyon beklentisinin yıl sonunda gevşeyecek yönde olması, değerlemelerin çekici yönde bulunması, büyüme görünümü gibi sebepler ile dolar/TL parametresinin kısa pozisyonda kalmasını sürdürdüğünü söyledi.

Deutsche Bank’ın açıkladığı 3,40 hedefini 3,33′ çektiğini açıklamıştı. Kayıp kes düzeyini ise 3,50 olarak belirledi.

Deutsche Bank, Türk Lirasında uzun pozisyon almasının sebebi olarak, enflasyondaki hızlanmanın geçici olarak öngörülmesi, enflasyonun 2017 yılı sonunda düşüş göstermesi beklentisi, 2018 yılının ilk çeyrek döneminde yüzde 8’e ulaşılmasının öngörülmesi olarak söyledi. Bu sebebe ek olarak, Türk Lirasında dolar karşısında görülen son değerleme ivmesine rağmen Türk Lirasının değer kazandığını, Türk Lirasındaki önemli ölçütte güçlenme kaybı, ilerleyen süreçlerde enflasyonun artışa geçeceği kapsamındaki öngörüler ile kuvvetli büyüme görünümü baza alındığı zaman, Merkez Bankası’nın uygulamış olduğu sıkı para politikasını sürdüreceğinin öngörüldüğü, bunun sonucunda ise Türk Lirası’nın desteklenmesinin beklendiğini söyledi.

Sıkı para politikasının TL’deki carry iştahını kuvvetli kalmasına destek olduğunu söyleyen Deutsche Bank, destek olduğu bir diğer noktanın da oynaklığının baskılanması olduğunu, bunun sonucunda ise TL’nin gelişmekte olan ülkeler kapsamında hacimden arındırılmış en yüksek carry fırsatını sunduğunu belirtti. Türk Lirasının halen daha çok ucuz olduğunu söyleyen Deutsche Bank, yaptığı ölçümler sonucunda TL yüzde 12 oranındaki iskonto ile dünyanın en ucuz ikinci para birimi olarak görülmekte.