EFT Hesaba Geçmeyince Ne Yapmak Gerekir?

EFT, sahip olunan banka hesabından, farklı bir banka hesabına yapılacak para transferi işlemine denilmektedir. EFT işleminde en çok dikkat edilmesi gereken konu ise EFT saatleridir. Çünkü para transferi işlemi eğer EFT Saatleri içerisinde yapılıyor ise para aynı gün, eğer EFT saatleri dışında yapılıyor ise, aktarılmak istenen para bir sonraki gün karşı tarafın hesabına transferi gerçekleşecektir.

EFT Hangi Saatler Yapılır?

EFT, hafta sonları ve resmi tatiller dışındaki, yani mesai günleri dahilinde her gün saat 09.00 ile 17.00 arasında gerçekleşmektedir. Bu saatler içerisinde yapılan EFT işlemi sonucu transferi yapılmak istenilen para, aynı gün karşı taraf hesabına geçmesi gerekecektir. Saat 17.00’dan sonra yapılan EFT işlemi sonucunda ise, gönderilmiş olan para, karşı taraf hesabına bir sonraki gün geçecektir. Bankanın herhangi bir sebepten dolayı yarım gün tatil olduğu durumlarda ise EFT Saati 09.00’da başlayıp 11.45’te son bulmaktadır. Sonuç olarak bu saatler aralıkları içerisinde gerçekleştirilen EFT işlemleri, yine bu gün içerisinde sonuçlanmış olurken, bu saatler dışında yapılacak olan EFT işlemleri sonucunda aktarılmak istenen meblağ, karşı taraf hesabına takip eden ilk mesai günü geçecektir.

Eft Hesaba Geçmedi İse Ne Yapılmalı?

EFT hesaba geçmediyse EFT sorgulama işlemi yapılmalıdır. Bu işlem için sahip olunan banka şubesi ile irtibata geçilmeli ve hesap bilgileri dikkatlice kontrol ettirilmelidir. EFT sorgulama işlemini banka şubesinden yapılabileceği gibi telefon bankacılığı kullanılarak da gerçekleştirilebilir. Örnek verilecek olursa her hangi bir sebepten ötürü pazartesi gününün resmi tatile denk gelmesi durumunda ise EFT işlemi pazartesiyi takip eden ilk iş günü, yani salı günü gerçekleşmesi gerekmektedir. Sonuç olarak burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, EFT işlemi yapılırken tüm bilgilerin doğruluğundan emin olmaktır.