Emekli Promosyon Ödemeleri Rekora Koşuyor! 500 TL Promosyon Veren Banka Var!

Emekliler için yapılan düzenleme ile birlikte 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözüne verilecek olan promosyonlar bankaları kıyasıya bir yarışa soktu. Özel bankalar arasında, emeklilere 500 Türk Lirası tutarında promosyon ödemesi yapan bankalar var!

Geçtiğimiz ay karar bağlanan ve 1 Mart tarihi itibariyle bankalar tarafından ödenmeye başlanılan promosyonlar bankaları kıyasıya bir rekabete soktu. Bu rekabet ise en fazla emeklilerin işine yaradı.

Bankaların emekli maaşı alan müşterileri cezbedici kampanyaları ile birlikte verdikleri promosyon oranlarında önemli bir artış söz konusu oldu. Ülke genelinde toplam 11 milyon 500 bin emekliyi yakından ilgilendiren promosyon ödemeleri, bankaların daha çok müşteri alabilmek için büyük bir yarışa girmelerine sebep oldu.

3 yıllık dönem içerisinde maaşını aynı bankadan alma sözüne karşın promosyon ödemesi yapan bankalar, 300, 350, 375, 400, 450 ve hatta 500 Türk Lirası gibi ödemeler yapmaya başladılar. Belirlenen taban tutarlar ise; 300, 375 ve 450 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Taban tutarlar üzerinden ödeme yapan bankalar arasındaki rekabette ilk zam, özel bir banka tarafından yapıldı. Bu banka, maaşını transfer ederek 3 yıl boyunca temin edecek olan emeklilere 500 Türk Lirası promosyon nakit ödemesi yapacağını aktarırken aynı zamanda banka içerisinde özel avantajlardan da faydalandıracak.

Promosyon ödemelerinden faydalanmak için Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, 3 yıl içerisinde alacakları maaşların hepsini o bankadan alacaklarını taahhüt etmeleri yeterli olacak. Böylelikle maaşı bin Türk Lirası’na kadar olanlar 30 Türk Lirası, bin ile 2 bin Türk Lirası arasında olanlar 40 Türk Lirası, 2 bin Türk Lirası üzerinde olanlar ise 50 Türk Lirası daha fazla promosyon ödemesi alabilecekler.

Promosyon rekabetinde 500 Türk Lirası’na çıkartan özel bankadan sonra gözler diğer özel bankalara çevrildi.