Fibabanka Toplam Net Karı Yüzde 34 Arttı

Fibabanka, bu yılın ilk üç çeyreğindeki toplam net karını yüzde 34 oranında yükseltti.

Fibabanka‘nın bu yılın eylül sonu itibari ile vergi öncesi karı 137,8 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.  Bankanın toplamdaki net karı ise 2016 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 34 oranında artış gösterdi Bu artış ile bankanın net karı 110,1 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Toplam Kredi Yüzde 39 Arttı

Bankanın geçen yılın eylül sonu itibari ile toplam kredileri 10,2 milyar Türk Lirasıydı. Toplam kredide yüzde 39 oranında artış meydana gelen Fibabanka’nın bu yılın sonundaki aynı verileri 14,3 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Bankanın toplam aktifleri içindeki kredilerin payı ise yüzde 76 olarak,  yine aynı dönemdeki müşteri mevduatı toplam pasiflerin oranı ise yüzde 59 olarak açıklandı.

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert Açıklamalarda Bulundu

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, bu yılın üçüncü çeyrek dönemindeki verilerinden memnun kaldıklarını, bankanın 2017 yılında da büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini,  orta ölçekli banka olma hedefine uygun hareket edildiğini söyledi. Bu sene dijitalleşme ile birlikte tabana yayılma ve ürün çeşitliliği artırmaya odaklandıklarını söyleyen Fibabanka Genel Müdürü, bu yılın ilk çeyrek döneminden itibaren KSG kredilerinin etkisi ile birlikte özellikle KOBİ, kurumsal ve ticari kredilerde büyüdüklerini, ilerleyen süreçte bunlara ek olarak Mikro, Tarım ve Bireysel gibi daha yaygın müşteri ağına ulaşabilecekleri segmentlerde de büyüme hedeflerinin olduğunu söyledi.