Garanti Bankası, Sendikasyon Kredisini Yeniledi!

Garanti Bankası, geçen yılın mayıs döneminde yurt dışı borçlanma programı kapsamında sağladığı 1,2 milyar avro değerindeki sendikasyon kredisinin tümünü yeniledi.

Kredi 3 Dilimden Oluşuyor

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Garanti Bankası, kredinin 3 dilimden oluştuğunu, bunlarında 367 gün vadeli 457 milyon dolar, 670,5 milyon avro ve 2 yıl 1 gün vadeli 145 milyon dolardan oluştuğunu, krediye katılımın ise 17 ülkeden 38 bankanın olduğunu söyledi.

Kredi, Dış Ticaret Finansmanı için Kullanılacak

Sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanı ile kurumsal amaçlarla kullanılacak. Kredinin toplam maliyeti 367 gün vadeli dilimler için Euribor + yüzde 1,20 ile Libor + yüzde 1,30 gerçekleşti. 2 yıl 1 gün vadeli dilim için ise Libor + yüzde 2,10 düzeyinde oldu.

Konuya ilgili açıklamalarda bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, bankanın söz konusu işlem ile birlikte, kuvvetli muhabir bankacılık ağı, tecrübeli ekibi ve dış kaynak yaratmaktaki yetkinliğini bir kez ortaya koymuş olduğunu ifade etti.

Piyasalarda sürekli meydana gelen hareketlenmeler, güncel konjonktür ve kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s’in mart döneminde not indirimi kararı almasına rağmen sendikasyon kredisini başarı ile yenilediklerini söyleyen Erbil, aynı zamanda işleme 2 sene vadeli dilim eklediklerini, bunların Garanti Bankası’nın yurt dışı kredi piyasalarındaki devamlılığını fonlama yaratma gücünün altını çizmiş olduğunu söyledi. Bu işlemin aynı zamanda da uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne olan güvenini kanıtladığını söyleyen Erbil, Türk ekonomisinin potansiyeline duyulan inancı da tescillediğini söyledi.