Garanti Bankası’nın 3. Çeyrekteki Net Karı 1,27 Milyar Liraya Çıktı!

Garanti Bankası, 2017 yılının üçüncü çeyrek dönemine ait finansal tablolarını açıkladı.

Garanti Bankası‘nın bu dönemdeki net karı 1,27 milyar liraya ulaştı. Bankanın beklentisi ise 1,53 milyar lira seviyesindeydi.

3.çeyrek net kar rakamları sonrasında bankanın bu yıl içindeki toplam net karı ise 4,64 milyar lira olarak açıklandı.

Bankanın konsolide finansal tabloları incelendiği zaman aktif büyüklüğünün 339 milyar 679 milyon 127 bin TL’ye ulaştığı görülmekte. Ekonomiye gayri nakdi ve nakdi krediler aracılığı ile verdiği destek ise 274 milyar 87 milyon 604 bin TL’ye çıktı. Bankanın bu yılın ilk dokuz aylık zaman zarfındaki net karı 4 milyar 685 milyon 989 bin TL olarak açıklanırken, özkaynak karlılığı ise yüzde 17,4, aktif karlılığı ise yüzde 2,0 düzeyinde olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalara bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, bankanın almış olduğu tüm aksiyonlarda meydana getirdiği etkinin bilinci, geleceğe şekil veren ve bankacılık sektörüne öncülük eden bir kurum olmanın sorumluluğu ile hareket ettiğini, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını, bu anlayışı sağlam sermaye yapısı ve verimlilik odağı ile birleştirdiklerini ve sonucunda ise başarı elde ettiklerini söyledi. Etkin bilanço yöntemi ile güçlü mali yapısını korurken ekonomiye destek vermeyi sürdürdüklerini söyleyen Erbil, risk ve imkanların farkında, sorumlu bankacılar olmanın önemine değindi.

Türkiye’de tek şirket, küresel çapta ise 100 şirketten biri olduklarını söyleyerek G-20 tarafından kurulan FSB’nin oluşturduğu TCFD önerilerine destek vereceklerini açıkladıklarını söyleyen Erbil, buna ek olarak BM Küresel ilkeler Sözleşmesi imzacısı olarak Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi’nin de hem oluşturulmasında hem de imzalanmasında öncü olduklarını söyledi.