Halkbank Davasında Yeni Gelişme

27 Mart’ta New York’ta tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ilk duruşması yapıldı. Mehmet Hakan Atilla kendi hakkında söylenen iddiaları reddetti.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın Reza Zarrab ile işbirliği yapması ile suçlanmıştı. İşbirliği yapmadığını savunan Atilla, New York’a gitmek için havaalanında Türk Hava Yolları uçağına binmek üzereyken Federal Soruşturma Bürosu’nun isteği ile 27 Mart Pazartesi günü tutuklanmıştı. 28 Mart’ta hakim James Francis’in  karşısına çıkarılan Atilla’ya yaptığı suçlar söylenmişti.

Başsavcılıktan gelen açıklamalara göre 24 Nisan için yapılacak duruşma bu sabah gerçekleşti.

Duruşması bu sabah saat 09:30’da yapılan (13.04.2017) Mehmet Hakan Atilla’ya gelen İran için yaptırımların ihlal edilmesi iddialarını Atilla’nın avukatı Victor Rocco gelen suç iddialarını reddetti.

Halk Bankası Konu İle İlgili Açıklama Yapmıştı

Aynı zamanda 30 Mart tarihinde Halk Bankası’na ait resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, basın yayın organlarında gerçekleşen haberlerin tutuklanan Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın gelişmeleri ile ilgili yanıltıcı haberler yayınlandığın belirtilmesi ile birlikte, Halk Bankası’nın ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen tüm düzenlemeler için tam bir şekilde uyum sağladığını ve bankanın iş ortakları, mevduat sahipleri ve paydaşları için hak koruması konusunda tüm tedbirlerin alındığını belirtmişti. Aynı zamanda banka yetkilileri, Halk Bankası’nın gerçekleştirdiği faaliyetler için açık, şeffaf ve sistemli bir otoriteye sahip çalışma prensibine sahip olduğunu belirtmiş ve banka tarafından gerçekleştirilen tüm işlemlerin yine ulusal ve uluslararası düzeydeki bağımsız denetleme kuruluşları tarafından denetlendiğine yer verilmişti.