Halkbank Genel Müdürü Arslan: Türk Bankacılık Sektörü Güçlü

Bankacılık sektörünün temellerinin sağlam olduğunu söyleyen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, hem sermaye hem de likidite kapsmaında sektörün hızlı ve güçlü bir şekilde ilerleme kaydettiğini söyledi.

Döviz kurlarında dalgalanmalar yaşandığını söyleyen Arslan, Türkiye’nin söz konusu dalgalanmaları hak etmediğini, Türkiye’nin ekonomik gerçekleri ile bağdaşmayan değerlere maruz bırakıldığını, ancak şuanda o dönemlerin geride bırakıldığını, ekonomi yönetiminin hızlı ve güçlü bir şekilde aksiyonlar aldığını söyledi.

Türkiye’nin temel ekonomik verilerinin güçlü olduğunu söyleyen Arslan, Türk bankacılık sektörünün temellerinin de sağlam olduğunu, iki özel bankanın yurt dışından sertifikasyon kredisi sağladığını, bu kredilerin uygun maliyet ve vadelerle temin edildiğini söyledi. İş dünyasının çözümsüzlük kapsamında endişe duymaması gerektiğini söyleyen Arslan, ülkenin 1995, 1998 ile 2001 ve 2009 senelerinde olduğu gibi bu sene de her şeyin üstesinden geleceğini söyledi.

Döviz, enflasyon ve faizlerin aniden artışa geçtiğini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalarda yavaşlamaların olduğunu, paraların dönmediğini, TOBB olarak hem piyasaların hem de vatandaşların nabzını ilk elden yardım ettiklerini, tüm sıkıntıları tek tek anlattıklarını, devamında da hükümete iletip, önlem alınmasını istediklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta kamu bankalarının genel müdürleriyle toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, kamu bankalarına teşekkürlerini ilettiğini, sıkıntılı dönemlerde kamu bankalarının destek olduğunu, piyasada çarkların dönmesine yardımcı olanlarının kamu bankalarının olduğunu, iş dünyası ve finans sektörünün aynı gemide yer aldığını, herhangi birine bir şey olduğunun diğerinin destek çıktığını söyledi.