Havale ve EFT İşlemlerinde Ücret Almayan Bankalar

Bankaların herhangi bir hizmet sağlaması konusunda işletim ücretleri ve aidatlar kendini göstermekte; bu tür bir işlemin yürürlükte yer alması da kullanıcıların herhangi bir işlemi yürütürken ekstradan ödeme yöntemi ile de karşı karşıya kalabilmeleri durumu oluşacaktır. Bu tür durumdan fazlasıyla muzdarip bir konumda yer almaları durumundan dolayı da internet üzerinden yapılacak işlemlerde ücret talep etmeyen bankalar da yaygın bir biçimde kullanılarak; havale ve EFT gibi para transferi işlemleri konusunda da sıkça kullanılan bankalar olarak talep görmeye devam edecek şekilde yer almaya başlamışlardır.

Havale ve EFT bankalar aracılığı ile en yaygın bir biçimde tercih edilen işlemler arasında yer almaktadır. Bu tür işlemlerle para aktarımı yaparken; bazı bankalarda yer alan hesap türleri herhangi bir işlem ücreti adı altında ekstra para talep etmeyecek ve var olan meblağlarda kesinti yaşanmadan da karşı tarafa kısa bir süre içerisinde aktarım işlemini hayata geçirecektir.

İnternet platformu üzerinden yapılan EFT ve havale gibi para aktarımı işlemleri kapsamında da insanlardan herhangi bir ücret talep edilmemesinin yanı sıra herhangi bir bankanın yer alan şubesine de eğitmelerinin önüne geçilmiş; para aktarım işlemlerinin olabildiğince hızlı bir biçimde de karşı tarafa iletilmesi de sağlanmıştır. Bu tür bir sanal ortamdaki transfer işlemleri sırasında da hizmet bedeli adı altında herhangi bir ücret talep edilmeyerek; müşterilerin ekstra meblağlarla karşı karşıya kalmasının da önüne geçilmiştir.

Finansbank Enpara, iGaranti, ING Günlük Paket adı altındaki faaliyetler sayesinde herhangi bir hesaba belli düzeylerde para aktarımını gerçekleştirmek için kendini göstermiş uygulamaların yer aldığını da söylemek mümkündür. Hafta içi günlerde mesai saatinin sonuna kadar ücretsiz bir biçimde EFT yapmanızı sağlayan bu tür bankalar; aynı zamanda her an hiçbir hesap işlem ücreti ödemeden de havale işlemlerini hayata geçirmenize olanak sağlayacak bir program olarak kabul görüyor. Havale ve EFT işlemlerinde de belirlenen miktarlardaki meblağlar bu sayede herhangi bir kesintiye uğramadan da aktarılabiliyor.