HSBC Vadeli Dolar Hesabı

HSBC Bank, müşterilerine vadeli dolar hesabı başlığı altında, yatırımların döviz üzerinden değerlendirilmesi imkanını sunmaktadır. Çeşitli vade seçenekleri ve faiz oranları HSBC vadeli dolar hesabı işlemlerinde uygulanmaktadır.

Açılan hesaplarda döviz cinsinden para bulundurulması, yatırımların bir bankada güvence altına alınması ve belirli vadeler ile faiz geliri elde edilmesi imkanını da sağlamaktadır. Çok farklı faiz oranları ve farklı vade seçenekleri, HSBC Bank tarafından müşterilerine sunulan mevduat işlemleri olarak ön plana çıkmaktadır.

HSBC Vadeli Dolar Hesabı Vadeleri

Birikimlerini dolar üzerinden yapanlar ve bu birikimlerini bir banka güvencesi altında faiz getirisi ile birleştirmek isteyenler, HSBC vadeli dolar hesabı işlemlerinden faydalanabilir. Banka tarafından müşterilere sunulan bu vadeli hesap çeşidinde, 10 farklı vade seçeneği bulunmaktadır. Uygulanan bu vade seçenekleri, 15-21, 22-31, 32-40, 41-91, 92-119, 120-180, 181-240, 241-300, 301-364 ve 365-385 gün olarak belirlenmiştir.

Yatırım hesabını dolar üzerinden açanlar veya işlemlerini dolar kuru üzerinden gerçekleştirenler bu vade seçeneklerinden yararlanabilirler. İhtiyaçlar doğrultusuna göre belirlenen vade seçeneklerinde, müşterilere yönelik farklı faiz oranları uygulanmaktadır. Bu yöntem sayesinde, dolar cinsinden yapılan birikimler, hem döviz kuru hareketlenmelerinden ötürü getiri sağlamakta, hem de seçilen vadeye göre faiz geliri elde edilmektedir.

HSBC Vadeli Dolar Hesabı Faiz Oranları

HSBC güvencesi ile açılan vadeli dolar hesabı faiz oranları, seçilen vade seçeneklerine göre farklı değerlerde bulunmaktadır. Banka tarafından 0-14 gün aralığına herhangi bir faiz uygulaması yapılmamaktadır. Bu seçenek dışında kalan tüm vade çeşitlerinde, farklı faiz oran uygulamaları bulunmaktadır. 15-21 gün vade seçeneğinde verilen faiz oranı 1,00’dır. 22-31 gün vade seçeneğinde verilen faiz oranı 1,40’tır.

Geriye kalan 8 vade tipinde verilen faiz oranı 2,00’dir. Bu 8 seçenek 32-40 gün ile başlamakta ve 365-385 gün olarak sonlandırılmaktadır. Arada seçilen tüm vadelerde, vadeli dolar hesabına uygulanan faiz oranı, bahsedildiği üzere banka tarafından %2 olarak belirlenmiştir.

Bankanın vadeli dolar hesabı açtıranlara yönelik uyguladığı faiz oranları, yatırılan para miktarlarının büyüklüğü ile de orantılı bir şekilde değişkenlik göstermektedir. Değişken bu faiz oranlarını HSBC şubelerinden detaylı bir şekilde öğrenmek mümkündür.