HSBC’ye Yeni CEO!

HSBC’nin üst yönetiminde görev değişikliği yapılıyor. Önümüzdeki yıl itibariyle görevini bırakacak olan mevcut CEO Stuart Gulliver’ın yerine 28 yıldır HSBC’de görev yapan John Flint gelecek.

2018 yılının Şubat ayında emekliliğe ayrılacak olan CEO Stuart Gulliver’in koltuğuna, bankada 28 yıldır görev yapan John Flint getirilecek. Avrupa’daki en büyük bankacılık grubu olma özelliğini koruyan HSBC’de görev teslimi 2018 yılının Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek.

Şubat ayı itibariyle boşalacak CEO koltuğuna banka dışı bir atama yapılması konusunda baskı yapan Britanya’ya rağmen, banka 28 yıldır HSBC grubunda görev yapan John Flint’e görev vermeyi tercih etti. Banka grubunun birçok kademesinde görev alan yeni CEO John Flint, daha önce mevcut CEO Gulliver için personel şefliği görevini yürütmüştü.

21 Şubat 2018 tarihinde emekliliğe ayrılacak olan Gulliver’ın yerine geçecek olan Flint’in yeni işinde alacağı maaş da belirli oldu. 7 yıldır sürdürdüğü CEO’luk görevindeki nihai amacının teslim aldığından daha iyi bir halde yeni CEO’ya teslim etmek olduğunu kaydeden Gulliver, John Flint ile birlikte HSBC grubunun emin ellerde olacağının altını çizdi.

Kariyerinin 14 yılını Asya’da geçiren Flint, HSBC son dönemlerde maruz kaldığı cezalar sonrasında Avrupa’daki varlıkların satılarak, kaynakların Asya’ya kaydırılması bölümünde önemli rol oynamıştı.

HSBC’de CEO’luk görevini teslim alacak olan John Flint’in alacağı yıllık maaş ise 1,2 milyon Sterlin’e tekabül edecek. 1,7 milyon Sterlin tutarında sabit ödeneğe sahip olacak olan John Flint, 360 bin Sterlin tutarında da emeklilik ödeneğinin sahibi olacak.

Flint ile imzalanan sözleşmede, aynı zamanda taban maaşının yüzde 215’i kadar yıllık prim ve yüzde 320’si kadar da uzun vadeli prim öngörüsüne yer verildi.