ING Bank Mobil Bankacılıkta Yeni Dönem!

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, ING Bank Mobil Bankacılığına şifre ile girişlerin kalkacağını, parmak izi okuyan sistemin geleceğini söyledi.

ING Bank, teknolojik ürünlerine, platformları kapsamında basın toplantısı yaptı. Yapılan basın toplantısında ING Bank Genel Müdür Yardımcısı bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında belirli periyotlarda ING Bank teknolojik alt yapısına 50 milyon dolar tutarında yatırımlar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Uygun, yatırımların büyük çoğunluğunun 2013 yılından sonra gerçekleştiğini ayrıca belirtti.

ING Bank Müşterilerinin Yüzde 26’sı Dijital Bankacılık Kullanıyor

Müşterilerin yüzde 26’lık oranının dijital bankacılık teknolojisinden yararlandığını söyleyen Barbaros Uygun, söz konusu bu müşterilerin yüzde 90’lık oranının da mobil bankacılık kullandığını açıkladı. Mobil bankacılık sisteminin son zamanlarda çok fazla kullanılmaya başlandığını, ING Bank müşterilerinde de kullanımın arttığını, mobil bankacılık kullanan ING Bank müşterilerinin çok hızlı artış gösterdiğini söyleyen Barbaros Uygun, nisan ayı sonunda 550 bin mobil bankacılık teknolojisinden yararlanan müşterilerinin olduğunu söyledi. Uygun, 2016 yılı Aralık ayı sonu itibariyle bu rakamlarda yüzde 21’lik bir artış gerçekleştiğini ayrıca belirtti.

Parmak İzi Sistemi Haziran Ayında Faaliyete Geçecek!

Her yıl teknolojik altyapıya ortalama 50 milyon dolar tutarında yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Barbaros Uygun, mobil bankacılık sisteminde çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Bu sistemin yakın bir zamanda faaliyete geçeceğinin bilgisi aktaran Barbaros Uygun, Haziran ayı döneminde aktifleşmesi için çalışmalarda bulunduklarını, parmak izi ile mobil sisteme giriş için gerekli izinlerin alındığını söyledi.