İş Bankası Genel Müdürü Zirvede Konuştu

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, Bursa’da düzenlenen ve iki gün süren Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. 2016 yılı içerisinde yaşanan gelişmelerin birçok ekonomik sonuçları olduğunu belirten Bali, 19 yıl içerisinde kazanılan başarının son 3 yıl içerisinde tamamen kaybedildiğini aktardı.

“Feragat Zamanı” konusu kapsamında düzenlenen oturumda söz alan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2014 yılı içerisinde iki seçim gerçekleştiğini hatırlatarak, 2015 yılı için yapılan planlamalarda bir adet seçim ön görülmesine rağmen yine 2 seçim gerçekleştiğini hatırlattı. Gerçekleştirilen ikinci seçimin sonrasında tüm çalışmaların rutine dönmesi konusunda ön görülerin olduğunu belirten Bali, seçimler sonrasında rutin çalışmalar ile beraber Türkiye için daha belirli bir geleceğin ön görüldüğünü aktardı.

Beklenenin aksine bir yıl gerçekleştiğini hatırlatan Bali, Rusya ile yaşanan uçak krizi ile birlikte 2015 yılının geride kaldığını hatırlattı. Geçtiğimiz yıl içerisinde gerek jeopolitik sorunlar, gerekse terör örgütleri tarafından meydana getirilen patlamalar gibi olağan olmayan bütün olayların yaşandığını belirtirken, aynı zamanda ülke dışında yaşanan gündemlerin de Türkiye’yi direk olarak etkilediğini aktardı. Amerika Birleşik Devletleri’nde Trump’ın başkan seçilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın sunduğu faiz politikalarının da Türkiye’nin gündemi ve ekonomik politikaları konusunda etki gösterdiğini belirtti.

Yaşanan bütün olayların yanında geçtiğimiz yıl içerisinde bir de hain darbe girişimi yaşandığını hatırlatan Bali, 19 yıl içerisinde kazanılan sektörel reytingin son üç yıl içerisinde tekrar kaybedildiğini aktarırken; 1994 sonrasında kaybedilen “yatırım yapılabilir” notunu 2013’te geri alınmasına rağmen, son dönem içerisinde tekrar kaybedildiğini aktardı.