Kırmızı Çizgi Yiyenlere Kredi Veren Bankalar

Kırmızı Çizgi Yemek Ne Demektir?

Günümüzde birçok kişi farklı finansal kuruluşlardan kredi çekme talebinde bulunur. Ve çekin kredi sonucunda belli ödeme aralığı ve belirtilen ödeme tarihleri vardır. Belirlenen tarihler doğrultusunda, bazı maddi sıkıntılar nedeniyle kişi tarafından ödeme yapılmamaktadır. Ödeme yapmayan kişinin kırmızı kalem yeme ihtimali oluşmaktadır. Ve bunun bir sonucu olarak da kredi notu olumsuz etkilenmektedir.

Kredi Borcu Gecikince Ne Olur?

Kredi ödeme tarihinden 1 veya 2 ay sonrası içinde ödenmemişse eğer, banka faiz cezası ödenmesini talep eder. Bu da ödenmediği ve 3 aylık (90 günlük) süreç dolduğu takdirde banka kişi tarafına yasal işlem başlatır. Banka, avukatlar aracılığı ile 1 hafta süre vererek biriken borcun tamamının ödenmesini talep eder. Bu süre kapsamında da ödenmeyen borçlar sonucunda kişi kırmızı kalem yemiş olur. Kırmızı kalem yemiş bir kişi borçlarını tekrar taksitlendirip ödeme işlemine devam edemez ve kırmızı kalemden kurtulamaz. Bazen de önceden kırmızı kalem yemiş kişiler tekrar kredi çekme talebinde bulunabilir. Bazı bankalar kırmızı kalem yiyen kişilere kredi imkanı sunmaktadır. Bu da bazı şartları sağlamak koşulunda bankayı ikna eder ve kişinin kredi başvurusu onaylanabilir.

Kırmızı Kalem Yiyen Kişinin Kredi Başvurusunun Onaylanma Şartları Nedir?

  • Maaşlı Müşteri Olmak

Kırmızı kalem yemiş fakat bankaya olan tüm borcunu ödemiş, aynı zamanda da maaşını çektiği bankaya kredi başvurusunda bulunan kişilerin kredisinin onaylanma ihtimali yüksektir. Tabi bankalar bu koşul sağlandığı takdirde kredi ödeme günlerinde maaş hesabından kredi tutarının otomatik ödenmesini talep edecektir. Bazı bankalar müşterinin banka hesabında “Kredili Mevduat Hesabı”nı kapatarak maaş gününe kadar nakit avans çekme ihtimalini ortadan kaldırır. Böylece maaş günü kredi tutarını maaş tutarı eksilmeden otomatik çeker.

  • Kefil veya Kefiller​​​​​​​

Kırmızı kalem yiyen kişiler kefil veya kefiller göstererek de kredi çekebilir. Tabi bu konuda seçilecek kefillerin kırmızı kalem yememiş olması ve kredi notunun düşük olmaması gerekmektedir. Hatta seçilen kefillerin devlet memuru veya devletin kadrolu işçilerinden olması kredinin kolay onaylanmasını sağlayacaktır.