KKB Skoru Nasıl Öğrenilir?

Sahip olduğunuz kredi skoru, kredi onayı almanızdan, kullanabileceğiniz kredi rakamlarında uygulanacak olan kredi faizlerine kadar önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden kişilerin kredi skorlarını yüksek tutmaları gerekmektedir.

Findeks adı altında kurulan internet sitesi, bireysel ve kurumsal kimliği bulunan kişilerin, kredi notu hesaplamaları yapabilecekleri özel bir sitedir. Findeks sitesi üzerinden kredi skorunu öğrenmek isteyen kişilerin öncelikler gerekli koşullar altında üye olmaları gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ve kişisel verileriniz ile birlikte Findeks üyelik işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Findeks üyelik işlemini tamamladıktan sonra oluşturduğunuz şifreniz ve kimlik numaranız üzerinden sisteme giriş yapmanız mümkün olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra kredi notu ve kredi skoru butonunu kullanarak, kredi skoru sorgulama başına 4.50 TL + KDV olarak bir ücret tahsil edilmektedir. Bu ücreti tahsil ettikten sonra kredi skorunuzu öğrenebilmektesiniz. Ücretsiz kredi skoru sorgulamak isteyen kişiler ise, eğer ilk defa kredi skoru sorgulaması yapmak istiyor iseler bi ücret talep edilmemektedir.

Kredi skoru nasıl öğrenilir? sorusuna bir diğer cevap ise, bankaların internet sitesi yolu ile öğrenme. Ancak bunun için yapmanız gereken bankaların internet şubesine kayıt olmanız gerekmektedir. Bireysel veya kurumsal internet bankacılığı ile, hangi bankayla çalışıyor iseniz uygulamayı cep telefonlarınıza indirerek ve ya internet ortamları üzerinden giriş yapabilmeniz mümkündür. İnternet bankacılığı müşteri numaranız ve şifreniz yok ise, öncelikle kredi skoru sorgulamak için müşterisi olduğunuz bankadan bunları istemeniz gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra müşteri numarası ve internet bankacılığı şifreniz ile şubenize giriş yaptıktan sonra, krediler bölümünden kredi skoru sorgulaması yapılması mümkün olacaktır. Bankalar arasında ise kredi notu sorgulama ücretleri farklılık göstermemektedir, her banka kredi sorgulaması için ayrı bir ücret talep etmektedir.