KOSGEB, Bankalar İçin Uyarıda Bulundu: “Fazla Ücret Ödemeyin!”

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, 400 bin’den fazla KOBİ’nin temin edeceği 50 bin Türk Lirası tutarındaki sıfır faizli kredi için KOBİ’lerin bankalar ile görüşmeye başladığı açıkladı. KOSGEB tarafından bankalara kredi başına ortalama 11 bin 500 Türk Lirası tutarında faiz ödemesi yapacağını aktaran Biçer, KOBİ’lerin kredilerini temin etme aşamasında masraf adı altında ek ücret ödememeleri gerektiğini aktardı.

Faizsiz Kredi İçin Ödenecek Ek Ücretler

Bankalardan temin edilecek faizsiz kredi için bankalara KOBİ’ler tarafından ödenecek ek ücretleri 100 Türk Lirası ile sınırlandırdıklarını aktaran Biçer, bankaların farklı masraf talep etmeleri halinde ise KOSGEB müdürlükleri ile iletişim kurularak durumun bildirilmesi gerektiğini aktardı.

Bankalar tarafından kanunen kullanmaları gereken komisyon oran ve 100 Türk Lirası dışında herhangi bir ek ücret talep edilmemesi gerektiğini belirten Biçer, kredi başvuru aşamasında bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

460 bin 167 KOBİ’ye Bankalardan Sıfır Faizli Kredi

50 bin Türk Lirası tutarındaki sıfır faizli kredi için 460 bin 167 adet KOBİ başvurusunun uygun olarak değerlendirildiğini aktaran Biçer, başvuranlara 20 bin Türk Lirası, 25 bin Türk Lirası, 30 bin Türk Lirası, 40 bin Türk Lirası gibi ara limitler ile de kredi onayı verdiklerini aktardı. Herkese 50 bin Türk Lirası tutarında sıfır faizli kredi verildiği taktirde 460 bin yerine 200 bin kişiye verilebileceğini aktaran KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 400 bin’den fazla KOBİ’nin bankalar ile görüşmeye başladığını aktardı.