Kredi Borcu Transferi Nedir?

Lloyds Bank Secured Loans

Kredi Borcu transferi, farklı bankalara olan kredi kartı veya kredi borçlarınızı tek bir bankada yapılandırmayı sağlayan, bankaların müşterilerine sağladığı avantajlı hizmetlerden biridir.

İhtiyaç kredisi olarak da nitelendirilen kredi borcu transferi, diğer bankalara olan borçların ödeme tabloları ile birlikte bu borçları transfer etmek istenilen bankaya başvuru yapılarak söz konusu üründen faydalanmak mümkündür. Bu ürünü kredi kartı borçları transferi içinde kullanmak mümkün olabilir. Kredi kartı ya da kredi borçlarının hepsi, borçların transfer edilen banka tarafından kapatılır ve tüm o borçları eşit taksitler halinde bir yere ödemeye olanak sağlanır.

Kredinin kullanıldığı dönem ile içinde bulunulan dönemdeki olumlu faiz farklarından faydalanmak için kredi borç transferi tercih edilir. Başvuru koşulları bakımından ihtiyaç kredilerinden farklılık göstermemektedir. Her koşulda kredi geçmişi ile ilgili kredi notu, yani KKB Notu (kredi notu) bankaların olumlu değerlendirebileceği sınırlar içinde olması gerekir. Yani ödeme performanslarındaki düzensizlik KKB sicillerine yansımış kimseler için de ihtiyaç kredisi kullandırım koşulları geçerlidir.

Borç transferi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar arasında, borç transferi yapılan bankanın müşterilerinden talep edeceği dosya ve diğer adlar altındaki masraflar yer almaktadır. Son dönemde bankaların işlem yükünü artıran bu kredi ürünü yerine, ihtiyaç kredilerine yönelik kampanyalar göze çarpmaktadır. Özellikle bayram ve yılbaşı dönemlerinde karşımıza cazip oranlarda ihtiyaç kredileri çıkmaktadır.