Kredi Kartı Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Kredi kartı hiç kuşkusuz birçok insanın cüzdanında yeri olan kartlardan biridir. Hatta birçok insan tek bir kartla yetinmediği gibi birden fazla kredi kartı ile dolaşmayı tercih ediyor. Ancak bu insanlar kredi kartı kullanmak için yeterince bilinçli insanlar mı yoksa rastgele kart kullanan insanlar mı? Kredi kartını kullanabilmek için bazı durumlara dikkat etmek diğer borç batağına saplanan insanların düştükleri hatalara düşmemek gerekiyor. Kredi kartı kullanımının yanlış olduğunu gösteren birçok işaret bulunuyor. Bu işaretler çoğaldığında ve dikkat edilmediğinde büyük sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Borcun Asgarisini Ödeme Alışkanlığı

İnsanlar borcun asgarisini ödediklerinde kendilerini korumaya aldıklarını sanıyorlar. Ancak borcun asgarisini ödemek demek o borçtan kurtulduğunuz anlamına gelmiyor. Tamamını yine ödeyeceksiniz. Bazı kredi kartı kullanıcıları aylık asgari ödemeleri de geciktiriyorlar. Borcun tamamı da katlandıkça katlanıyor.

Kredi Kartı Borçlarınızı Başka Bir Kart İle Kapatanlar

Bir diğer yanlış hareket de kredi kartı borcunu kapatmak için başka bir karta borçlanmak oluyor. Aslında değişen bir şey olmuyor. Bilinçsiz bir şekilde tüketilen ve sizin olmayan paranın ödeme vadesini biraz uzatmış oluyorsunuz sadece.

Her Alışverişte Kredi Kartı Kullanılması

İnsanların birçoğu sanki hiç ödenmeyecekmiş gibi ya da aldıkları ürün bedavaymış gibi kredi kartına yükleniyorlar. Hemen her alış verişte kredi kartı kullanmaya çalışıyorlar. Bu durumdaki insanlardan biriyseniz çok yanlış bir durumun içerisindesiniz demektir. Ödeme zamanı geldiğinde biriken borçları eritmek sizin için çok büyük zorluk olacaktır. Bazen kendinizi tutun ve cebinizdeki nakit kadarını harcamaya özen gösterin.

Etrafınızdan Borcunuzu Saklıyor Olmanızda İşaretlerden Biri

Yanlış kullanım işaretlerinden biri de etrafınızdaki insanlardan çok yüklü bir borcunuzun saklıyor olduğunuzdur. Oturup bir kenarda kara kara düşünmeye başladıysanız ve ödeme gücünüz de yeterli değilse üstüne üstlük bu durumu etrafınızdakilerle paylaşamıyorsanız kredi kartının yanlış olduğunu da anlamışsınız demektir.