Kredi Kartlarında Parmak İzi Sistemi Uygulaması

Kredi kartına sahip olan  ve onların arasından her mastercard kullanan birey için yeni dönemin başlayacağının bilgisi verildi.

Açıklanan haberlere göre ülkemizde her mastercard sahibi olan bireyden parmak izi onayı alınacak. Türkiye’de her geçen gün kredi kartı kullanan vatandaş sayısında artış meydana gelmekte. Bununla birlikte dolandırıcılık, hırsızlık, para çalma ve benzeri gibi istenmeyen durumlarda kaçınılmaz bir şekilde artmakta. Bu gibi durumlarında önüne geçebilmek adına bazı önlemler alınmasına karar verildi. Bu önlemlerden biri de kullanılmaya başlanan ve zamanla yaygınlaşan parmak okuma sistemi. Parmak izi sistemi artık kredi kartı kullanımlarında da artırılacak.

Türkiye’de mastercard sahibi olan her birey için parmak izi sistemine geçilecek. Yani artık şifre girme dönemleri sona erecek. Bu planlar doğrultusunda biyometrik kapsamda parmak izi sensörlerinin kullanılması düşünülüyor. Bunun için çeşitli tetkikler yapılmakta. Çoğu vatandaş dönem dönem kredi kartı şifrelerini unuttuğu için daha doğrusu unutabilmesi söz konusu olabildiği için bunun sonucunda olumsuz sonuçlar ile karşılaşmakta. Ya da atmde bir anlık yanlış girilen kredi kartı şifreleri, atmden çıkarken çalınan kredi kartı ya da atm sırasında birinin şifrenizi çalması gibi durumlar hayatımızın bazı dönemlerinde olan, olacak ya da olması ihtimal sorunlar olarak yer almakta. Bu gibi durumların önüne geçilmesi planlanıyor.

Şuanda en çok dikkat çeken kredi kartlarında parmak izi sistemi uygulaması pek çok kolaylığın önünü açacak. Aynı zamanda dolandırıcılık, hırsızlık gibi sorunlarına da artık bir son verilmiş olunacak. 2017 yılı sonuna doğru hayata geçirilmesi planlan sistem için parmak iz kayıtları ilgili bankalara gidilip yapılacak.