Kullanılmayan Hesaptan Hesap İşletim Ücreti Alınır Mı?

Vatandaşların en çok karşı karşıya kaldığı konulardan biri de kullanılmayan hesaplardan tahsil edilen işlem ücretleridir. Hesap işletim ücretleri her sene belli dönemlerde hesaplardan kesilir. Bu masrafın ücreti bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Detaylar Haberimizde…

Kullanılmayan Hesaptan Hesap İşletim Ücreti Alınır Mı?

Bankalar, özellikle çok sık kullanılmayan ve hesaplarda çok para tutulmayan vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti alırla. Bu sebebi olarak da bankaların bu hesaplardan çok fazla para kazanması gösterilmez.

Yaşadığımız dönemde Türk Ekonomi Bankası CEPTE TEB uygulaması, QNB Finansbank Enpara ve benzeri gibi şubesiz bankacılık hizmetleri sunulur. Bu bankalar sunulan uygulamalar ile birlikte hesap işletim ücreti almazlar.

Yani banka masrafı ödemesi yapmak istemeyen kişiler için en uygun bankalar ve uygulamalar olarak gösterilebilir.

Her bankanın uyguladığı hesap işletim ücreti uygulaması birbirinden farklı olmaktadır.

Bazı bankalar hesaptan otomatik talimatı verildiği durumlarda ya da bireylerin hesaplarında belli tutarlarda para tutmaları halinde hesap işletimini, ücretsiz bankacılık hesabından faydalanması sağlamaktadırlar.

Hesabın Kapatılması

Eğer banka hesabınız varsa ve hesap işletim ücreti ödemek istemiyorsanız kapatmanızda fayda vardır. Çünkü en çok tartışılan konulardan biri kullanılmayan hesaplardan hesap işletim ücretinin alınmasıdır.