Mobil Bankacılık Güvenli Mi?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık insanların işleri çok pratikleşmiştir. Zaman, enerji ve para tasarrufu ile birçok avantaj sunan birçok teknolojik gelişme olmuştur. Bu gelişmeler internet çağı ile birlikte kullanıma daha çok açılarak daha yaygın bir hale gelmiştir. Artık insanlar gerçekleştirmek istedikleri işlemlerini internet üzerinden özellikle zaman tasarrufu yaparak çok kolay bir şekilde yürütmektedir. Bunun ile ilgili en önemli atılımlardan biri ise mobil bankacılık hizmettir.

Mobil Bankacılık Güvenli Mi?

Mobil bankacılık sayesinde banka müşterileri kullandıkları bankaların şubelerine gitmeye gerek duymadan fatura ödeme, başka bir hesaba EFT ve havale yapma, hesap dökümlerini inceleme ve otomatik ödeme verme gibi birçok avantaja sahiptir. Ancak günümüzde teknoloji ile birlikte gelişmekte olan bilgi hırsızlıkları amacıyla yapılan siber saldırılar mobil bankacılık kullanıcılarının gözlerini korkutmakta ve müşteriler tarafından mobil bankacılık kullanmaktan çekinilmektedir.

Ancak sanılanların aksine mobil bankacılık doğru kullanıldığında güvenli bir sistemdir. Yapısı itibari ile tehditlere açık bir sistem olduğundan oluşturulma aşamasında birçok güvenlik tedbiri alınmıştır. Kullanıcılarında kurallara uygun bir şekilde mobil bankacılık kullanmaları durumunda güvenlik açısından bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Uygulamanın kişiden istediği doğrultuda güçlü bir şifre oluşturup gerekli zaman dilimlerinde değiştirme uyarılarını dikkate almalıdır. Bu uyarılar doğrultusunda güvenli çıkış yöntemini de uygulayan kullanıcıların herhangi bir sorun ile karşılaşması beklenmez. Bu sebeple sonuç olarak mobil bankacılık güvenli bir uygulamadır.