Mobil Kullanım Banka İşlemlerinde Yüzde 85’e Çıktı

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezer, yaptığı açıklamada banka müşterilerinin yüzde 85’lik kısmının işlemlerini şube dışından gerçekleştirdiğini, yüzde 30’unun da mevduat hesaplarını İşCep uygulamasını kullanarak açtığını belirtti.

Şube bankacılığının artık yok olmaya yüz tutacağı yönünde yapılan yorumları, şube bankacılığının yok olmak yerine, ürün ve hizmetlerin büyük bir kısmının dijital kanallar ve mobil uygulamalardan verildiğini ve müşterilerin de bunu tercih etmeye meyilli olduğunu belirten Sezer, Türkiye’deki aktif büyüklüğü en büyük olan Türkiye İş Bankası’nın mobil uygulaması olan İşCep’ten 2017 yılı Şubat ayı içerisinde 110 milyon 505 bin 403 kere işlem yapıldığını aktardı.

İş Bankası müşterilerinin mevduat hesabı açmak için yüzde 30 oranında İşCep uygulaması kullandığını belirten Sezer, her ay yaklaşık 30 bin hesabın İşCep vasıtası ile açıldığını, İnternet Şubesi ve ATM’ler ile birlikte toplam vadeli mevduat işleminin yüzde 52’sini kapsadığını belirtti.

Kredi kullanım işlemlerinin yüzde 80’inin de mobil uygulama üzerinden gerçekleştiğini belirten Sezer, kalan kişilerin de başvurularını internet şubesi üzerinden gerçekleştirdiğini belirtti. Türkiye İş Bankası’ndan internet üzerinden kullanılan ihtiyaç kredilerinin, anında kredi hacminin yüzde 15,5’ini oluşturduğunu belirtiyor.

İşCep uygulamasının 50 bin tekil kullanıcıdan oluştuğunu belirten Sezer, yine Şubat ayı itibariyle Türkiye İş Bankası’nın pay piyasası işlemlerinin yüzde 60’lık kısmının İşCep mobil uygulaması vasıtasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye İş Bankası’nın mobil uygulama ve internet şubesi kullanan müşteri sayısı ise 4 milyon kişiye ulaşmış durumda. Bu rakam, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezer’in yaptığı açıklamaya göre her ay ortalama 100 bin kişilik bir artış sağlıyor.