O Ülkede Bankalar Bir Bir Şubelerini Kapatıyor!

İngiltere’de son dönem içerisinde bir çok banka şubelerini kapatma kararı almaya başladı. Hem İngiltere’nin, hem de dünyanın önde gelen bankaları arasında yer alan Royal Bank of Scotland (RBS)’nin 30 şubesi için kapatma kararı almasına ek olarak, Natwest bankası da 128 şubesi için kapatma kararı aldığını duyurdu.

Kapanacak olan banka şubelerinde görevli 470 adet çalışan için işe son verilmesi kararı alındı. Yapılan açıklamalarda ise, alınan kapatma kararlarındaki en önemli etkilerden bir tanesinin mobil ve online bankacılık işlemlerinde yaşanan önemli artışın olduğunu belirtti.

İngiltere’de önemli başarılara imza atmış bir banka olan Royal Bank of Scotland Grubu, aldıkları kapatma kararını duyururken karar ile alakalı açıklama da yaptı. Yaptıkları açıklamada Royal Bank of Scotland ve Natwest için ülke genelinde toplam 158 şube için kapatma kararı aldığına yer verilirken, alınan bu karar ile birlikte toplam olarak 470 banka çalışanı için işe son verme işleminin gerçekleşeceğine de yer verildi.

Grup cephesinden yapılan kapatma ile alakalı açıklamada, son dönemlerde müşterilerin şubeleri ziyaret etmek yerine genellikle mobil ve online bankacılık işlemlerini tercih ettikleri belirtilirken, Natwest ve Royal Bank of Scotland şubeleri içerisinde gerçekletirilen basit havale işlemlerinde son 7 yıl içerisinde yüzde 43 oranında bir azalma olduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda hem online bankacılık, hem de mobil bankacılık işlemlerinde tam yüzde 400 oranında bir artış olduğunu belirten grup yetkilileri, bu durumun şubelerin kapatılması kararının alınmasında oldukça önemli bir yeri olduğunu aktardı.

2017 yılı içerisinde HSBC de İngiltere’de yer alan şubelerinden 62 tanesini kapatarak 180 çalışanının işine son vermişti.