Şekerbank Vadeli Dolar Hesabı ve Faiz Oranları

Elde edilen tasarruflar güvenli ortamlarda değerlendirilmek isteniyor ise, Şekerbank vadeli dolar hesabı bu güvenli ortamları temin eden ve birikimlerin faiz başlığı altında ek getiri sağlamasına olanak veren işlemler arasında yer almaktadır.

Bu hesabı kullananlar ister birikimlerinden elde ettikleri faizi alırlar, isterler ise faiz miktarını anapara üzerine ekleyerek vadelendirmeye devam ederler. Dolar cinsi para birimi ile yapılan birikimler, en güvenilir ve en risksiz şekilde Şekerbank vadeli dolar hesabında değerlendirilmektedir.

Şekerbank Vadeli Dolar Hesabı

Güvenilir ve risksiz bir şekilde paraların değerlendirilmesi olarak görülen vadeli dolar hesabına, farklı vade seçenekleri sunulmaktadır. Şekerbank tarafından uygulanan dolar vadeleri 16 ayrı grupta toplanmış bulunmaktadır. Bu 16 grup birikimlerini değerlendirmek isteyenlerin tercihine sunulmuş olup, her bir gruba farklı faiz oranları uygulanmaktadır.

Bankanın en belirgin özelliği, vade seçeneklerinin günlük vade olarak başlaması ve 6 yıllık vade seçeneğine kadar uzanıyor olmasıdır. Genel hatları ile bakılacak olunur ise, Şekerbank vadeli dolar hesabı vadeleri, günlük, haftalık, 2 haftalık, 1 aylık, 32 günlük, 3 aylık, 92 günlük, 4 aylık, 6 aylık, 9 aylık olarak gözlenmektedir. Bu kısa vade seçeneklerinin haricinde banka tarafından sunulan, 271 günlük, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık, 4 yıllık, 5 yıllık ve 6 yıllık vade seçenekleri de bulunmaktadır.

Şekerbank Vadeli Dolar Hesabı Faiz Oranları

Banka tarafından vadeli dolar hesaplarına yansıtılan faiz oranları, seçilen vade seçeneklerine göre değişkenlik göstermekte olup, bu oranlar 6 ana değerde toplanmış bulunmaktadır. Vadeli dolar hesabına uygulanmakta olan faiz oranları, 1 ile 6 gün arasındaki yatırımlar için yüzde 3,25, 7 ile 13 haftalık yatırımlar için yüzde 3,5, 2 haftalık yatırımlar için yüzde 4, 1 aylık yatırımlar için yüzde 4,25, diğer yatırımlar için ise yüzde 4,5 olarak belirlenmiştir.