Telefon Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır?

Telefon bankacılığı sistemi, müşteriye özel olarak sunulan bir parola/şifre ile, müşterilerin telefon üzerinden bankacılık sistemine, ilgili bilgilere ulaşabilmesini sağlar. Telefon bankacılığı sisteminde numarayı aradıktan sonra operatorün yönlendirmesi ile ilgili işlemler için telefon tuşlarını kullanarak işlemlerin yapılmasını sağlar. Günlük hayatımızda şubeye gitmeden bir çok işlemi kolayca telefon bankacılığı ile yapabiliriz.

Telefon Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır?

  • En Yakın ATM Üzerinden

İlgili bankanın size en yakın olan ATM’si ile telefon bankacılığı için şifre alabilmenin birincil adımını gerçekleştirebilirsiniz. Bankanın ATM menüsünde Kullanıcı İşlemleri / Telefon Bankacılığı Başvurusu / Yeni Parola adımlarını izleyebilirsiniz. Bu işlem sonrasında bankada kayıtlı olan cep telefonunu numaranıza bir aktivasyon kodu gönderilecektir. Bu aktivasyon kodu ile kullanarak şifre alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Şifrenin başarılı bir şekilde edinilebilmesi için bütün bu işlemlerin izlenilmesi zorunludur. Yalnızca ATM üzerinden şifre almak mümkün değildir. ATM cep telefonunuza bir aktivasyon kodu gönderir ve bu kod ile alıcı temsilcisine bağlanarak şifrenizi edinebilirsiniz.

  • Şubeler Üzerinden

Banka şubelerine telefon bankacılığı için başvurarak da parola alabilmek mümkündür. Bankanızın en yakın şubesine T.C kimliğiniz ile giderek telefon bankacılığı şifre talebinde bulunabilirsiniz. Bankada kayıtlı olan cep telefonu numaranıza bir aktivasyon kodu gönderecektir. Eğer numaranızı güncellemeniz gerekiyorsa bu işlem öncesinde güncellemeyi unutmayın. Bu aktivasyon kodunun ardından şifreyi belirlemek için müşteri temsilcisi ile bağlantı kurmalı ve aktivasyon kodu ile şifrenizi alabilirsiniz.