Türkiye Emlak Bankası ‘Emlak Bank’ Olarak Faaliyete Başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük Eylem Planı’nı açıklaması devamında Türkiye Emlak Bankası’nın Emlak Bank olarak faaliyetlerine başlayacağı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası’nın tasfiye halinde ve atıl durumda olduğunu, bankanın tekrardan güçlü hale gelmesi, Türkiye ekonomisine tekrardan kazandırılması için çalışmaları istikrarlı bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

“Arsa, Gayrimenkul ve Konut Hizmetleri Verecek”

3 Eylül 2018 tarihinde bakanın olağan genel kurul toplatışının yapılacağını söyleyen Kurum, toplantının İstanbul’da yapılacağını, bu kapsamda da ivedilikle yönetim kurulunun belirlendiğini, sene sonuna kadar da Emlak Bank’ın faaliyetlerine başlamasını beklediklerini, bankanın konut, gayrimenkul, arsa ağırlıklı hizmet vereceğini, katılım bankacılığındaki markanın Emlak Bank olarak ortaya koyulacağını söyledi.

Emlak Bank’ın amacının faizsiz bankacılık ilkeleri kapsamında katılım bankalarının yapabileceklerin tüm işlemlerin yapılması olarak karar kılındığını söyleyen Kurum, bankanın genel müdürlüğü pozisyonuna da Deniz Aksu’nun atandığını söyledi.

Bakanlıktan alınan bilgiler kapsamında, Emlak Bank’ın yeni genel müdürü ile faaliyet alanlarına ilişkin tüm detaylar belirlendi. Bu doğrultuda, yönetim kurulu toplantısı sonrasında bankanın genel müdürlük görevine atanan isim Albaraka Türk Katılım Bankası Kredi Riskinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Aksu oldu. Emlak Bank’ın merkezi İstanbul’da olacak olup, bankanın yapacağı işlemler ise kısaca; katılım fonlarının kabulleri, nakdi ve gayri nakdi her cins ve surette kredi verme işlemleri, yurt dışından ve yurt içinden fonların toplanması, hesapların açılması, avansların kabul edilmesi olacak. Bunlara ek olarak kar ve zarar ortaklığı belgesi ile katılma intifa senetleri, kara işritakli tahviller, borçlanma araçları gibi işlemleri de yürütecek.