Vakıfbank’tan 700.7 Milyon Lira Net Kar

Türkiye’nin kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, bu yılın 3. çeyrek dönemine ait mali sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan sonuçlara göre, banka söz konusu dönemde 700.7 milyon lira değerinde kar elde etti. Vakıfbank‘ın çeyrek bazda net kar beklentisine bakıldığı zaman ise 705.3 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Yine aynı dönemdeki net faiz geliri incelendiğinde 1.88 milyar lira olarak açıklandı.

Açıklanan sonuçların sonrasında bankanın bu yılın 3. çeyreğindeki toplam net karı ise 2.8 milyar lira seviyesine kadar çıktı.

Vakıfbank’ın 2017’nin Ocak ile Eylül dönemleri arasındaki brüt karı 3 milyar 522 milyon lira olarak açıklandı. Bu karın vergi olarak karşılığı ayrıldığı zaman elde edilen net kar 2 milyar 822 milyon lira olarak gerçekleşti.

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası olma vizyonu ile faaliyetlerine devam eden Vakıfbank’ın aktif büyüklüğü ise 247 milyar TL’ye çıktı. Bankanın Türkiye ekonomisine nakdi ile gayri nakdi krediler aracılığı ile sağlamış olduğu destek ise 220 milyar TL’ye tekabül etti. Bankanın bu yılın ilk dokuz aylık dönemindeki ortalama öz kaynak karlılığının yüzdesi ise 18,1 olarak açıklanırken, ortalama aktif karlılığı ise yüzde 1,64 seviyesinde olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, mutlak müşteri memnuniyetini, kuvvetli olan bilanço ile yine kuvvetli olan sermaye yapıları ile birleştirdiklerini,bu yılın ilk dokuz aylık dönemini başarı elde ederek tamamladıklarını, eylül dönemi sonu itibari ile nakdi krediler kapsamında sektörde yıllık ortalamaların üzerinde büyüdüklerini, bu büyümenin yüzde 27 olduğunu, yüzde 27 büyüme ile 174 milyar TL’nin üzerine çıktıklarını, toplam aktiflerde ise yüzde 25 büyüme meydana geldiğini, yüzde 25 büyüme ile 247 milyar TL’nin üzerine çıktıklarını söyledi.