Yanlış Hesaba Para Gönderdim, Nasıl Geri Alabilirim?

Bankadan bankaya para transfer ederken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de bireylerin aldıkları hesap numaralarını doğru alıp almadıkları ya da doğru yazıp yazmadıklarıdır. Çünkü yanlış hesaba para gönderme işlemi sonrasında yapılması gerekenler hem yorucu hem de zorlayıcı olmaktadır.

Yanlış Hesaba Para Gönderdim, Nasıl Geri Alabilirim?

Yanlış hesaba para gönderilmesi durumunda yatırılan para artık karşı tarafındır. Yani yanlış yatırılan paraya ilişkin karar merci artık hesabına para giden kişiye ait olmaktadır. Günümüzde bu kapsamda çok fazla hatalar yapılmakta, bankalara bu konuda çok fazla başvuru gerçekleşmektedir. Ancak bireylerin yanlış hesaba EFT yapmak yahut yanlış hesaba havale gerçekleştirmek sonrasındaki tutar geri alınamamaktadır. Bu sebepten ötürü yaptığınız EFT ve havalelerde mutlaka hesap numaralarını bir kaç kez kontrol etmeniz gerekmektedir. Hesap numarasından emin olduktan sonra paranızı göndermelisiniz.

Hatalı yapılan EFT ya da havalede, yanlış hesaba para göndermede yapılacak olan ilk iş bankanın müşteri hizmetlerinin aranması olmalıdır. İlgili kişiye durumu izah ederek gönderilen para için bloke konulmasını söylemeniz gerekmektedir. Hesaba bloke konulması halinde ise karşı taraf hesabına yatan parayı kullanamamaktadır. Fakat banka kendisine gelen talep sonrasında gönderilen parayı geri çekemez.  Yanlış para yatırılan hesabın sahibi şube müşterilerinden biriyse o kişi aranarak durum izah edilebilir ve paranın tekrardan geri gönderilmesi talep edilebilir. Karşı taraf ise bankanın bu talebine onay verirse yazılı talimat vererek gönderilen tutarı iade edebilmektedir. Eğer paranın iade edilmesi durumu söz konusu olmazsa mahkemeye dava açılabilir. Söz konusu dava haksız zenginleşme içindir. Ancak açılan bu davalar ise çok uzun sürmektedir.