Yatırım Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

İlerleyen dönemler için yatırım yapmak isteyen, yatırımlarını bankada hesap açarak yapmak isteyen kişiler için sunulan pek çok hizmet türü mevcuttur.  Bu hizmetlerden faydalanmak isteyenler için sunulan hesap çeşitlerinden biri de bankada yatırım hesabı açtırmaktır. Peki yatırım hesabı ne demektir? Yatırım hesabı nasıl açılır?

Yatırım Hesabı Ne Demek?

Yatırım yapmak ve bu sebeple kendilerine özel hesap açtırmak için bankaya müracaat eden kişiler için bankalar yatırım ürünlerinin alınması için yatırım hesapları açarlar. Bu hesaplar üzerinden hazine bonosu, altın, hisse, yatırım fonu ya da tahvil ve benzeri gibi özel yatırım ürünlerini satın almanız sağlanmaktadır. Her yatırım aracı için de bankaların özel olarak sundukları farklı türlerde yatırım hesapları bulunmaktadır.

Yani bireyler altın yatırımı yapmak istiyorlarsa altın hesabı açtırmaları gerekir. Altın yatırımına ek olarak hazine bonosu yatırımı da yapmak istiyorlarsa farklı olarak bir de bono hesabı açtırılması gerekmektedir. İki yatırım türü bir hesapta olmamaktadır.

Yatırım Hesabı Nasıl Açılır?

Yatırım hesabı açtırmak için ilgili banka şubesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ziyaretiniz sırasında nüfus cüzdanınızın yanınızda bulunması gerekmektedir. Ancak bankanın internet şubesini kullanıyorsanız internet üzerinden yatırım hesabı açmanız da mümkündür. Bunun için ise ilgili bankanın internet şubesinden hesaplar bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise yatırım hesabı açma bölümüne girmeniz ve gerekli işlem adımlarını takip etmeniz gerekmektedir.

Yatırım Hesabı Saklama Ücreti

Yatırım hesaplarında banka hesap işletim ücreti yerine saklama ücreti tahsil edilir. Bu ücreti ödemek istemeyen bireylerin ise hesaplarından para kesintisi yaşamaması için otomatik ödeme talimatında bulunmaları gerekmektedir. Ancak ödenecek olan saklama ücretleri banka özelinde değişiklik göstermektedir.