Ziraat Bankası ATM Para Yatırma Limitleri! ATM’den En Fazla Ne Kadar Para Yatırılır?

Teknolojinin gelişmesi, insanların banka kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve harcamalarını da banka kartları ve kredi kartları ile yapmaya başlamaları ile birlikte, alışkanlıklar da önemli ölçüde değişti. Banka sıralarda uzayan kuyruklarlar sebebiyle maaşlarını toplu halde çeken ve havale ve EFT gibi işlemlerin yüksek ücretli olması sebebiyle para gönderme işlemlerini farklı yolla yapan vatandaşlar, artık maaşlarını ihtiyaçlarının olduğu tutarlarda nakite çevirmeye, harcamalarını ağırlıklı olarak kartlar üzerinden gerçekleştirmeye başladılar.

Bu durum, beraberinde bankaların oldukça fazla sayıda ATM açmalarına ortam yarattı. Çok sayıda açılan banka ATM’lerinde yapılan işlem sınırlaması da bankalar arasında önemli farklılıkların ortaya çıkmasını sağladı. Bu farklıklardan bir tanesi ise bankaların ATM’lerden tek seferde kabul ettikleri nakit miktarı!

Ziraat Bankası ATM’sinden Günlük Para Yatırma Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası ATM’lerinden günlük en fazla yatırılabilecek para limiti 20 bin Türk Lirası’dır. 20 bin Türk Lirası’nı geçen tutarlarda nakit yatırımları, Ziraat Bankası şubeleri vasıtası ile gerçekleştirilebilmektedir.

Wincor logosunun yer aldığı Ziraat Bankası ATM’lerinden tek seferde en fazla 40 banknot yatırılabilirken, GRG logosunun yer aldığı Ziraat Bankası ATM’lerinden tek seferde en fazla 200 banknot yatırılabilmektedir. NCR logolu Ziraat Bankası ATM’lerinde de tek seferde yatırılabilecek banknot sayısı 40 banknot kadardır.

Ziraat Bankası’ndan Kartsız Para Çekme Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası ATM’lerinden kartsız bir şekilde para çekme işlemi en fazla 500 Türk Lirası’na tekabül etmektedir.

Ziraat Bankası’ndan Kartlı Para Çekme Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası’ndan kartlı bir şekilde günlük para çekme limiti en fazla 20 bin Türk Lirası’na kadar gerçekleştirilebilmektedir.