Ziraat Katılım Bankası Net Karı 242 Milyon TL

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, bankanın bu yılın 3. Çeyrek döneminde toplamda 242 milyon Türk Lirası net kar elde ettiğini söyledi.

Toplanan Fonlarda Artış

Ziraat Katılım Bankası’nın finansal sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, bankanın her zaman müşterilerine en iyi çözümleri sunmak ve katılım bankacılığının gelişimini sürdürmek için imkanlar sağladığını, bankanın toplam aktiflerinin söz konusu dönemde geçen senenin sonu ilce kıyaslandığı zaman yüzde 51 oranında yükseldiğini, bu yükselişle de 21,7 milyar Türk Lirası seviyesinin üzerinde çıktığını, bu dönemde toplanan fonlarda da artış meydana geldiğini, artışın yüzde 64’e tekabül ettiğini, bu artışla da 16,4 milyar Türk Lirasına tekabül ettiğini söyledi.

Ziraat Katılım Şube Sayısını Artırdı

Bu yılın 3. Çeyrek döneminde kullandırılan nakdi fonların geçen senenin sonu ile kıyaslandığı zaman yüzde 53 oranında yükseldiğini söyleyen Özdemir, bu artışla da 18 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını, Ziraat Katılım Bankası’nın tüm sektöre sağlamış olduğu nakdi ve gayri nakdi finansman toplamının 29,6 milyar Türk Lirası seviyesine tekabül ettiğini söyledi. Bankanın bu dönemde 242 milyon Türk Lirası net kar elde ettiğini söyleyen Özdemir, aynı zamanda 3. Çeyrek döneminin sonunda yurt içindeki toplamda şube sayısının 76’ya yükseldiğini söyledi.

Dijital bankacılık alanında mobil teknolojilere öncelikli olarak yatırımlarını sürdürdüklerini söyleyen Özdemir, işlemlere erişilebilirlik kapsamında bankacılık ürün ve hizmetlerinin dijital kanallara uyumlu olması, mobil onay güvenlik altyapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi.