100.000 Küçük Aile İşletmelerine Sıfır Faizli Kredi ve Hayvan Desteği!

“Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında  düzenlenen törene katılım sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, açıklamalarda bulundu.

Törende üreticilerin isteklerini dinleyen Tunç, koyunculuk ile ilgili 2 tane önemli proje çalışmasının bulunduğunu, bunların hayata geçirildiğini, bu kapsamda da önemli desteklerin sağlanacağını söyledi.

Çoban bulunmasında sorunlar yaşandığını ifade eden Tunç, Çoban bulma sorunlarına çözüm olarak 6 bin Türk Lirasına kadar finansal destek vereceklerini, önceki dönemlerde bu desteğin sadece 150 baş hayvanı olanlar için sağlandığını, şimdi bunu 200 baş hayvanı olanlara kadar çıkardıklarını söyledi.

Tunç: Anaç Hayvanlar için Yeni Çalışmalarımız Var!

200 tane koyunu olan çobanlara destek sağlayacaklarını söyleyen Tunç, bunun için de 6 bin Türk Lirası tutarında ödeme yapacaklarını, Anaç hayvan kapsamında da yeni çalışmalarının bulunduğunu, Sürü Büyütme Desteği kapsamında üreticileri bir destek ile daha tanıştıracaklarını, önemli boyutlarda destekler vereceklerini, sürü kapsamında da hayvanlarda da artırma planlarının bulunduklarını söyledi.

Tunç: Hayvan Desteği Vereceğiz!

2018 yılında yürürlüğe girmesini planladıkları proje ile önemli destekler vereceklerini söyleyen Tunç, Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi Programının bulunduğunu, 100 bin aileye sıfır faizli kredi imkanı sağlayacaklarını, çiftçilerin ceplerinden masraf çıkmadan temin edebilecekleri finansmanlarının olacağını, 500 bine besilik hayvan ile 500 bin düve hayvan alınacağını, bunların da küçük aile işletmelerine verileceğini, yapılan tüm desteklerin yakında takip edileceğini söyledi.