2017 Ağustos Ayında Açlık Sınırı 1.709 TL, Yoksulluk Sınırı 4.815 TL

Memur-Sen 2017 Ağustos dönemine ait açlık ve yoksulluk verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre 4 kişilik bir aile baza alınarak açlık sınırı 1.709 Türk Lirası, yoksulluk sınır ise 4.815 Türk Lirası oldu.

Gıda Fiyatları Düştü!

Açıklanan verilere göre 2017 ağustos dönemindeki gıda fiyatlarında ise düşüş gözlemlendi. Gıda fiyatları temmuz dönemi ile karşılaştırıldığı zaman ortalama olarak yüzde 0,24 oranında düştü. Gıda ürünlerinde artışlar baza alındığı zaman en çok kirazda artış gözlemlendi. Kiraz fiyatının artışı yüzde 31,48 olarak kaydedildi. Fiyat artışının en çok olduğu ürünlerden bir diğeri ise yumurta oldu. Yumurtanın temmuz dönemindeki fiyatı ile ağustostaki kıyaslandığı zaman yüzde 16,85 oranında yükselme oldu. Diğer artış yaşanan ürünlerden bir diğeri ise kayısı oldu. Kayısının kilogram başına fiyat artışı yüzde 12,84 oranında gerçekleşti.

Fiyatlarında düşüş gözlemlenen gıda ürünlerinde sivri biber yer aldı. Sivri biber fiyatları yüzde 19,81 oranında düştü. Benzer şekilde biber grubundan çarlistonda da yüzde 19,01 oranında düşüş gözlemlendi.

Giyim Ürünlerinin Fiyatları Azaldı

Açıklanan verilerde giyim ürünlerine bakıldığı zaman ise yine düşüş gözlemlendi. Ortalama olarak giyim ürünlerinde yüzde 1,63 oranında azalma meydana geldi. Kadın tişörtleri fiyatında yüzde 6,45 oranında, kadın ceketi fiyatlarında yüzde 6,1 oranında, pantolonların fiyatlarında ise yüzde 5,19 oranında azaldı.

Isınma ise ağustos dönemi ile temmuz kıyaslandığı zaman yüzde 1,8 oranında artış söz konusu oldu. Benzer şekilde barınma harcamalarında da yüzde 0,81 oranında artış oldu.

Haberleşme sektöründeki fiyatlarda da yine aynı dönemlerinde karşılaştırılması yapıldığı zaman yüzde 0,93 oranında yükselme gözlemlendi. Telefon ekipmanlarındaki fiyatlarda ağustos temmuz dönemi kıyaslamasında yüzde 6,81 oranında artış, telefon konuşmalarında ise yüzde 0,48 oranında düşüş gözlemlendi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.