Ağbal Açıkladı: MTV’ye Yüzde 40’lık Zam!

Maliye Bakanı Naci Ağbal 2018 ile 2020 yılları arasında uygulanacak Orta Vadeli Program (OVP) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geniş kapsamlı bir torba yasa hazırlandığını ve torba yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iletilmek üzre hazır olduğunu ifade etti. Hazırlanan bu torba yasa ile birlikte binek otomobiller için Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde tam yüzde 40 oranında bir zam uygulaması gerçekleştirileceğini kaydeden Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu zammın sadece binek otomobiller için uygulandığını ifade ederken, diğer türlerdeki araçlar için herhangi bir yapılanma olmayacağını, sadece yeniden değerleme oranında artış olacağını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ne kadar olacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı. MTV’ye yüzde 40’luk bir zam uygulaması yapılacağını aktaran Ağbal, aynı zamanda verginin belirlenme kriterlerinde de önemli bir değişikliğe gidildi.

Mevcut MTV belirleme sisteminde Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin aracın motor silindir hacmine göre belirlendiğini kaydeden Ağbal, devam eden süreçte artık aracın vergisiz değerinin de bir kriter olacğaını aktardı.

Ağbal, aynı zamanda şans oyunları vasıtası ile elde edilen ikramiyelerden alınan vergilerin de yüzde 10’dan yüzde 20’ye kadar çıkartılacağını belirtti.

Zam gelen bir diğer vergi ise Kurumlar Vergisi oldu. 2018 yılı itibariyle kurumlar vergisinin yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkartılması yönünde hazırlanan yasal düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edeceklerini aktaran Ağbal, 2018 yılı için özelleştirme alanındaki gelir hedefinin de 10 milyar Türk Lirası tuarında olduğunu, 2019 ve 2020 yılları için de özelleştirme geliri hedefinin sabit olarak 10’ar milyar Türk Lirası tutarında hedeflendiğini aktardı.