Altın Haftaya Yükselerek Başladı Günü Düşerek Kapattı!

Yeni haftanın ilk işlem gününde altın, yükseliş ile başladı.

Gram altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde bankalar arası piyasaların acıkışı ile yükseldi. Bir önceki kapanışa oranla ilk saatlerde yüzde 0,20 oranında yükseliş sağlamış olan gram altın fiyatları cuma gününü 161,1 Türk Lirası’ndan kapatmıştı. Bugünün ilk saatlerinde de yükseliş başlangıcı yapan gram altın fiyatları, öğlen saatleri civarında 161,4 Türk Lirası seviyesinde dengelenmeyi başardı.

10.10 itibariyle yüzde 0,20 oranında değer artışı yaşayan gram altın fiyatları 161,4 Türk Lirası seviyesinde denge konumuna ulaştı. Aynı dakikalarda Kapalı Çarşı’da çeyrek altın fiyatları 265 Türk Lirası, Cumhuriyet altını fiyatları bin 80 Türk Lirası üzerinden satış işlemi girdi.

Aynı saatlerde Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı bir önceki haftanın kapanış puanına oranla yüzde 0,5 oranında değer kaybı yaşayıp bin 274,2 Dolar düzeyinden alıcı buldu.

Analistler tarafından yapılan açıklamada ABD’de Trump’ın danışmanının itirafçı olması sonrasında baş gösteren siyasi belirsizliklerin artış sağlaması, altın fiyatlarına olumlu yönde etki yaratacağı yorumuna yer verilirken, altının ons fiyatı için bin 270 Dolar seviyesinin destek konumu, bin 295 Dolar seviyesinin de direnç konumu olarak teknik açıdan belirtilebileceği ifade edildi.

Gün sonuna bakıldığında Dolar yüzde 1,22 oranında değer kaybı yaşayıp 3,8654 Türk Lirası seviyesine gerilerken, Euro’nun yaşadığı değer kaybı yüzde 1,59 oranında düşerek 4,5805 Türk Lirası seviyesine kadar indi. Gün başlangıcında yükseliş eğilimi gösteren altın da dolar fiyatları ile orantılı olarak gün genelinde yüzde 1,60 oranında düşüş yaşayıp, günü 158,58 Türk Lirası seviyesinden kapattı.