Bakan Tüfenkci Çinli Yatırımcılara Çağrıda Bulundu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, resmi Çin ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çin’in hem bölgesinde hem de küresel anlamda en önemli ekonomik güçlerden biri olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, e-ticaretin son dönemlerdeki hızlı gelişimine değinerek Çin’in bu alanda hızlı bir atılıma sahip olduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci: Güven Damgası Yoğun İlgi Gördü

Ülkemizde de e-ticaret sektörünün ekonomi içindeki payının gün geçtikçe arttığını söyleyen Bakan Tüfenkci, bu payın yüzde 3,6 seviyesine kadar yükseldiğini, yapılan düzenlemeler ile de payın gün geçtikçe arttığını söyledi.  E-Ticaret konferansında kolaylaştırıcı yöntemler, gümrüklerin sektördeki önemi gibi konuların ele alındığını söyleyen Bakan Tüfenkci, Güven Damgası uygulamasının da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Çin’in ekonomik anlamdaki küresel konumunun önemli olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, ülkemizin de bu konumda olması gerektiğini, ülkemizin en çok ithalat gerçekleştirdiği ülkenin Çin olduğunu,  görüşmelerde Çin’den yapılan ithalat ile Çin’e yapılan ihracat arasındaki dengesizliğin Türkiye’nin aleyhine olduğunun görüşüldüğünü, Çin’e yapılan ihracatları artırmak, oradaki yatırımcıları ülkemize çekmek, iş birliğinde bulunmak istediklerinin çağrısının yapıldığını söyledi. Nasıl ki Türkiye için Çin de fırsatların bulunduğunu söyleyen Bakan Tüfenci, Çin için de Türkiye’de fırsatların bulunduğunu, bu nedenle de aradaki iş birliği treninin kaçmaması gerektiğini söyledi. Çin’de bulunan teknoloji devleri arasında yer alan Huawei’nin yetkilileri ile görüşmeler yapıldığını söyleyen Bakan Tüfenkci, Huawei’nin Türkiye’ye yaklaşık olarak 15 senedir yatırım yaptığını, yatırımlarını daha da güçlendirmesi, çok daha yakın iş birlikleri tesis etmesi için çağrıda bulunduklarını söyledi.