Bakan Tüfenkçi Et Fiyatları ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik mutabakata ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. ( Güven Yılmaz - Anadolu Ajansı )

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ramazan öncesi et fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tüfenkçi, ülkemizde üretilen ete ilişkin olarak iç talepleri yeterli seviyede karşılayamadığını ve et fiyatlarının 50 Türk Lirasının üzerinde olacağı ile ilgili söylemlere ilişkin de yapılan bu tür spekülasyonlara çok fazla inanmadığını ifade etti.

3.İstanbul Ayakkabı Saraciye Fuarına katılan Bülent Tüfenkçi, stantları ziyarette bulunarak katılımcılar ile muhabbet etti, sektöre ilişkin bilgiler edindi. Et fiyatlarının 50 Türk Lirası üzerine çıkacağına dair yapılan söylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Tüfenkçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu kapsamda çalışmalarda bulunduğunun bilgisi verdi.

Canlı hayvanlarda gümrük vergilerinin sıfırlandığını hatırlatan Bülent Tüfenkçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Et Balık Kurumu aracılığı ile gerçekleştirdiği et ve canlı hayvanlarının ithal edilmesinin altına çizerek yapılan spekülasyonlara inanmadığını, bu tür söylemlere inanarak hareket edenlerin ise karşılığında zarar görebileceğini söyledi. Et girişlerindeki hızlanma ile açıklama yapan Tüfenkçi, Et Balık Kurumunun yapmış olduğu ithalatın hızlanması ile birlikte bu tür fiyat artışlarının yaşanmayacağını söyledi. Tüfenkçi, piyasaları sürekli olarak kontrol ettiklerinin bilgisi aktardı.

Bu kapsamda ise ithalatın da devamlı hale getirilmemesi, et üretiminde artış yaşanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Tüfenkçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu kapsamda çalışmalarda bulunduğunu, yem ücretlerinin kontrol altına alındığını, bu sayede de yapılan yalan yanlış söylemlerin artık biteceğine inandıklarını söyledi.

Domates ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tüfenkçi, domatesin bu kapsamda sadece bir sembol niteliği taşıdığını, ülkemizin ihracat payına baktığımız zaman ise domatesin çok bir anlamının olmadığının görüldüğünü söyledi.