Balık Fiyatları Ramazanın Gelmesi ile Düştü

Basına açıklamalarda bulunan Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, 15 Nisandan sonra gelen av yasağı ile balık fiyatlarında artış meydana geldiğini söyledi.

Av yasağı sebebiyle çok az balık avlanıldığı için balık fiyatlarında artış meydana geldiğini söyleyen Ali Bayrak, ramazan döneminin gelmesi ile beraber yüzde 50 oranında düşüşlerin yaşandığını belirtti.

Ramazanın gelmesi ile beraber balık tüketiminde düşüşlerin yaşandığını söyleyen Ali Bayrak, tüketimdeki azalmadan dolayı balık fiyatlarında düşüşlerin yaşandığını ifade etti.

Şuanda avcılığın yalnızca kıyı balıkçılar tarafından gerçekleştiğini söyleyen Ali Bayrak, av yasağı sebebi ile büyük teknelerin avlarını yapamadıklarını, sadece kıyı balıkçıların yaptığını, vatandaşlar ile kıyı balıkçılar ne avlarlarsa onu tükettiklerini söyledi. Ramazandan önce art talep dengesinin korunması kapsamında balık fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Ali Bayrak, öncesinde tüketimin fazla ancak avın daha az olduğunu söyledi.

Ramazan döneminin başlaması ile birlikte balık tüketiminin azaldığını söyleyen Bayrak, haliyle fiyatlarda da düşüşe geçildiğini, ramazanın bitimine kadar da fiyatların düşük seyir izleyeceğini beklediklerini ifade etti.

Balık Fiyatları Önceki ve Şuanki Durumu

Ramazandan önce 40 ile 60 Türk Lirası arasında satışa çıkan Barbunya, iskorpit, deniz levreği ve benzeri gibi balıklar şuanda 25 ile 35 Türk Lirası arasında satışa çıkıyor. Barbunya ramazandan önce 50 Türk Lirasıydı. Şuanda 25 Türk Lirasından satışa çıkmakta. Yine benzer şekilde ramazandan önce 30 Türk Lirası olan çipura şuanda 25 Türk Lirası, 20 Türk Lirası olan kefal şuanda 10 Türk Lirasından satışa çıkmakta.