BES’te 1 Milyar Lira Birikti!

Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcı olarak Türkiye’de kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) 2017 yılının başında bugüne kadar toplamda katılım gösteren kişi sayısı 3 milyon 283 bin 856’ya ulaştı. Bu katılımcılardan elde edilen birikim tutarı ise 1 milyar liranın üzerine çıktı.

Türkiye’de 27 Ekim 2003 yılında başlayan kişilerine emeklilik zamanlarında refah seviyelerinin azalmaması, yurt içinde uzun dönemli tasarruf düzeyinin artırılması için yatırılan fonlar ile Türkiye ekonomisine katkı sağlanması kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi kurulmuştu. 2017 yılının Ocak ayından Ağustos dönemine kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, aynı zamanda da 45 yaşından gün almamış her bireyden ücret karşılığında çalışanların sisteme otomatik olarak katılımları ile birlikte büyümesine devam ediyor.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM)‘nin Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında istatistiksel verileri incelendiği zaman otomatik sistemin gelmesi sonrasında BES temel göstergeleri ile Otomatik katılım temel göstergeleri şeklinde 2 farklı başlık altında yayınlanıyor.

EGM’nin Otomatik katılım temel göstergeleri verileri incelendiği zaman ocak döneminden itibaren otomatik olarak katılım gösterenlerin sayısı 31 Ağustos Perşembe günü itibari ile 3 milyon 283 bin 856’ya çıktı. Bu çalışan bireylerin fon tutarlarının değeri ise 1 milyar 29 milyon 27 bin 189 olarak kayıtlara geçti. Sisteme katılın ve çalışan başına ortalama olarak düşen birikim tutarının değeri ise 313,3 Türk Lirası olarak açıklandı. BES temel göstergeleri verileri incelendiği zaman ise yine aynı dönemlerdeki katılımcı sayısı 6 milyon 831 bin 589 olarak açıklandı. 2016 yılının son ayındaki toplam verilerde katılım sayısı 6 milyon 625 bin 759, fon tutarı ise 53 milyar 409 milyon 38 bin 756 olarak görülüyordu.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.