Borsa İstanbul 3 Ayda Yüzde 47 Getiri Sağladı!

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye’de vatandaşların gayrimenkul sertifikası yatırımına gerekli ilgiyi göstermediğini söyledi. Karadağ, Borsa’da 600.000 TL’ye satılan konutun 400.000 TL’ye tekabül ettiğini ifade etti.

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikası hakkında açıklamalarda bulundu. Borsada TOKİ ve müteahhid firmalar tarafından 600 bin Türk Lirası değer ile satılan konutların, 400 bin Türk Lirası’na satıldığını, vatandaşların buna rağmen gerekli ilgiyi göstermediğini, halen daha tapunun teslimi konusunda soru işaretleri olduğunu ifade etti.

Satın alma işlemi sonrasında bürokratik süreçlerin azaltılarak, vatandaşların tapusunun adresine teslim edileceğini, şahıs bazında gayrimenkul sertifikası yatırımı yapanların, yeterli düzeye ulaşmaları halinde isterse satın aldıkları konutlarda oturabileceklerini, isterlerse de tapuyu almadan, sertifika satarak kazancını gerçek paraya dönüştürebileceklerini belirtti. Uygulanan sistem sayesinde müteahhit firmalar ve TOKİ tarafından 600 bin Türk Lirası bedel ile satılan konutların, 400 bin Türk Lirası bedelle borsadan alınmasının mümkün olduğunu ifade eden Karadağ, vatandaşların halen daha satın alınan sertifikaların sanal olduğunu düşünerek, satın alma işleminden çekindiğini belirtti.

Yakın dönemde hayata geçirilecek olan çalışmalar çerçevesinde küçük yatırımcılar için sermaye piyasalarına teşvik yapmak adına hem halka açık olan şirketlerin hisselerinin yaygınlaştırılması, hem de teşvik edici yeni uygulamaların hayata geçirilmesi konusunda önemli adımlar atılacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Trabzon Limanı’nın halka arzı aşamasında, hem bireysel, hem de kurumsal yatırımcılardan, beklenenin 6 katı kadar talep geldiğini belirten Karadağ, talebin çok olması sebebiyle yatırımcıların talep edilenin altında hisse alabildiklerini, ürünün iyi olması halinde bireysel yatırımcıların da en az kurumsal yatırımcılar kadar ilgi gösterdiğini, Kasım ayından bu yana geçen süreçte BIST 100 Endeksinin yüzde 47 oranında getiri sağlamayı başardığını, bu getirinin Dünya genelindeki en yüksek getir olduğunu ifade etti.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.